Zapečené brambory s masem a mozzarellou - postup přípravy
Zapečené brambory s masem jsou vydatnou a chutnou kombinací aromatických ingrediencí. Recept je vhodný pro všechny, kteří jídlo potřebují připravit rychle.
Základ
Náplň
Mozzarellu nastrouhejte na hrubém struhadle a polovinou jejího množství posypte, olejem vymazaný, plech. Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky a vyskládejte je na vrstvu mozzarelly.
Brambory osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C, po dobu 30 min. Zatím připravte masovou náplň.
Na rozpálené pánvi smažte 7 minut hovězí maso. Mezitím nakrájejte nadrobno šalotku, kterou k masu přidejte. Pokračujte ve smažení 2 minuty a poté do směsi přidejte, na plátky nakrájené, žampiony, které smažte další 4 minuty.
Tip: Místo žampionů můžete použít jiné oblíbené houby.
Do směsi přidejte také rajčatový protlak, s hořčicí, solí a nakrájeným česnekem. Ingredience důkladně promíchejte a smažte 5 minut.
Upečené brambory vyjměte z trouby a pokryjte je masovou směsí, kterou posypte zbytkem sýra. Plech s pokrmem vraťte zpět do trouby a pokračujte v pečení při dalších 15 minut.
Tip: Zapečené brambory s masem servírujte nakrájené na kousky. Každou porci můžete ozdobit nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vydatné a chutné