Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené brambory s mletým masem

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 75 minut

Zapečené brambory s mletým masem - postup přípravy

Hledáte inspiraci na chutnou a rychlou večeři? Pak jste tady správně. Poradíme vám recept z jednoho pekáčku, ve kterém dohromady zapečete mleté maso s bramborami, rajčaty a cibulí, doplněné o báječnou jemnou omáčku z řeckého jogurtu a provoněnou provensálskými bylinkami. Slibujeme vám zaručený úspěch, je to totiž báječné!

Ingredience pro:
6 porcí

Základ

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Mleté maso vložte do misky a rozmělněte. Přidejte prolisovaný česnek, bramborový škrob, sůl,pepř a provensálské koření. Dobře promíchejte. Namočte si ruce a z masové hmoty vytvářejte malé ploché karbanátky, které si odkládejte stranou tak, aby se vám neslepily dohromady. Oloupejte brambory a cibuli a umyjte rajčata. Všechny tři druhy zeleniny nakrájejte na kulaté plátky.






Připravte si dostatečně velkou zapékací misku, kterou důkladně vymažte slunečnicovým olejem. Do misky pak vyskládejte v podélných řadách připravené suroviny tak, že začnete plátkem brambor, pak masový karbanátek, na něj cibuli, rajče a slaninu či salám. Takto vyskládejte celou řadu odleva doprava (či obráceně) a pokračujte s dalšími řadami, dokud nezaplníte pekáček. Když máte všechny řady hotové, posypejte vrch ještě solí, pepřem a provensálským kořením a vložte do trouby rozehřáté na 190 °C péct asi 50 minut.

Mezitím připravte omáčku. V misce smíchejte jogurt s majonézou, drceným česnekem, solí, pepřem a bylinkami. Po 50 minutách vyjměte pekáč z trouby, přelijte jeho obsah omáčkou a navrch posypejte strouhaným sýrem. Vraťte zpět do trouby na dalších 20 až 25 minut. Po dopečení nechte lehce zchladnout a podávejte ozdobené sekanými bylinkami.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů