Zapečené brambory s mletým masem v rajčatové omáčce - postup přípravy
Vymýšlení plnohodnotného obědu není vždy jednoduché, tento pokrm ovšem splňuje všechna kritéria, které by mělo pořádné jídlo mít. Během pečení stihnete dokonce i uklidit použité nádobí.
Ingredience
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenká půlkolečka. Do hluboké pánve nalijte trochu oleje a dejte do ní nakrájené brambory. Opékejte je okolo 15 minut na středním ohni pod pokličkou. Poté je osolte, opepřete, přidejte mletou papriku a špetku oregana. Promíchejte je a přemístěte je do zapékací mísy.
Do pánve, ve které jste dělali brambory, dejte mleté maso a po mírném opečení přidejte nakrájenou cibulku. Smažte 2 až 3 minuty a přilijte krájená rajčata. Přidejte sůl, pepř, oregano, promíchejte a dodejte prolisovaný česnek. Přilijte do pánve trochu vody, dodejte bobkový list a vařte na středním ohni pod pokličkou cca 7 minut.
Poté směs promíchejte, vyjměte bobkový list a nalijte ji do zapékací formy na brambory. Celou směs rozprostřete a dejte na ni kousky mozzarelly. Zasypejte ji strouhaným sýrem, navrch nasypejte nakrájenou jarní cibulku, okořeňte oreganem a zakápněte olivovým olejem. Dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů péct na 15 minut. Poté máte hotovo a můžete podávat, dobrou chuť!