Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené brambory s vepřovou kýtou

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Zapečené brambory s vepřovou kýtou - postup přípravy

Stačí jen pár surovin a získáte oběd, který skvěle vypadá a ještě lépe chutná. Zapečené brambory s vepřovým masem, smetanou, cibulí, česnekem a hlívou ústřičnou podle receptu od paní Venduly Kainové se rychle zabydlí na vašem rodinném menu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte je na kolečka silná maximálně 5 mm. Vyrovnejte je na plech a posypejte solí, pepřem a případně i jakýmkoliv dalším kořením, které máte rádi.

2. KROK

Cibuli nakrájejte na kolečka, česnek nasekejte najemno, hlívu nakrájejte na menší kousky a vepřové maso na plátky. Na vrstvu brambor rovnoměrně rozmístěte cibuli a nasypejte česnek. Poklaďte plátky hlívy a vše opět rovnoměrně osolte, případně okořeňte.

3. KROK

Plátky masa po obou stranách osolte a opepřete a vyrovnejte je jako poslední vrstvu v plechu. Vše vložte do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C a pečte 30 minut. Po uplynutí této doby zalijte zapečený pokrm smetanou a pokračujte v pečení, dokud maso i brambory úplně nezměknou. Poté ihned podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů