Zapečené brambory se šťavnatými kuřecími prsíčky - postup přípravy
Nemáte času nazbyt a potřebujete připravit pro svou hladovou rodinu rychlý oběd nebo večeři? Vsaďte tedy na zapečené brambory se šťavnatými kuřecími prsy. Proces vaření zvládne i úplný začátečník.
Ingredience
Nejprve si pečlivě oloupejte brambory a omyjte je vodou. V dalším kroku je pokrájejte na půl kroužky a navrstvěte do pekáčku vymazaného malým množství olivového oleje. Následně si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na půl měsíčky.
Ty pak poházejte na brambory v plechu. Vše osolte a případně opepřete dle potřeby a chuti. Nyní si seřízněte kuřecí prsa tak, abyste získali z jednoho kusu dva pláty. Maso poklaďte na zeleninu a také osolte, opepřete i okořeňte oreganem z obou stran.
Příprava zapékací omáčky a zapékání pokrmu
Nakonec ještě v menší misce rozmíchejte majonézu spolu se smetanou na vaření a omáčkou přelijte v pekáčku navrstvenou zeleninu s masem. Lžící dobře rozprostřete a dejte pokrm zapékat do ideálně předehřáté trouby na cca 40 minut při teplotě 180 °C.
Servírování zapečených brambor s kuřecími prsy
Upečená kuřecí prsa s bramborami, cibulí a smetanovou omáčkou ihned podávejte. Hodit se k jídlu bude jakákoliv ochucovací studená omáčka (např. kečup, tatarka, majonéza, hořčice, barbecue).
K porci je možné servírovat i zeleninový salát z okurek a rajčat či nakládanou zeleninu typu kyselé okurky, cibulky, červená řepa, čalamáda a podobně. Přejeme vám dobrou chuť.