Zapečené párky se zeleninou a sýrem - postup přípravy
Pokud se vám nechce zdlouhavě vařit, ale máte chuť na něco teplého, připravte si jednoduchý recept na zapečené párky. Pokrm poslouží jako hlavní jídlo nebo malá svačinka.
Ingredience
Párky nakrájejte na kolečka a cibuli nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olivový olej, a cibuli společně s prolisovaným česnekem na něm smažte 2–3 minuty.
Poté do pánve vsypte párky a smažte další 2–3 minuty. Zatím omyjte a na kousky nakrájejte rajče, které přidejte do pánve. Směs následně ochuťte solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Vše zalijte vodou a vařte 5 minut na mírném ohni.
Nyní omyjte a nasekejte petrželku nadrobno a přidejte ji do pánve společně s kukuřicí. K ingrediencím vmíchejte zakysanou smetanu s kečupem a vařte další 2–3 minuty a poté odstavte z tepla.
Poznámka: Kukuřici před použitím sceďte.
Nyní properte rýži a vsypte ji do hrnce, kde ji zalijte litrem osolené vody a vařte přibližně 15 minut, do změknutí. Po uvaření rýži sceďte a vsypte ji do tukem vymazané zapékací mísy.
Na rýži rovnoměrně rozprostřete směs s párky a vše zasypte nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem. Pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Poznámka: Zapečené párky podávejte teplé, ale skvěle chutnají také nastudeno. Pokrm můžete servírovat s nasekanými lístky petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé chutné