Zapečené těstoviny s masovou směsí - postup přípravy
Vyzkoušejte zapečené těstoviny s masovou směsí podle tradičního italského receptu. Provoní vaši domácnost a potěší všechny mlsné jazýčky svou bohatou chutí.
Základ
Na posypání
Těstoviny vařte v osolené vodě 9–11 minut, poté je sceďte a vložte do zapékací mísy, kde je smíchejte s máslem. Mísu odložte bokem a v pánvi s rozpáleným olejem smažte proužky cibule 3–4 minuty.
K cibuli přidejte nakrájenou mrkev s rajčaty a po 3 minutách smažení do směsi vmíchejte mleté maso, které ochuťte solí, pepřem a smažte ho dalších 5 minut.
Poté přidejte rajčatový protlak s cukrem a všechny ingredience zalijte vodou. Směs důkladně zamíchejte a vařte ji na mírném ohni po dobu 20 minut, pod pokličkou.
Po dvaceti minutách pokryjte masovou směsí těstoviny v zapékací míse a pokrm posypte najemno nastrouhanou mozzarellou.
Těstoviny s masovou směsí pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut.
Tip: Hotový pokrm servírujte nakrájený na kousky, které můžete ozdobit nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Karina Essenová
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.