Zapečené vepřové maso se zeleninou, sýrem a bramborovou kaší - postup přípravy
Z vepřového masa se dá udělat vskutku hodně pokrmů, ale tento je velmi netradiční. Hodí se na spoustu příležitostí ať už jako chutný oběd, kterým potěšíte celou svou rodinu, anebo občerstvení na rodinné oslavy.
Ingredience
Brambory důkladně umyjte, oloupejte a nakrájejte na drobnější kousky. Dejte je do hrnce, zalijte vodou, osolte, vhoďte stroužek česneku a nechte vařit doměkka. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na céčka, dejte ji do misky. Houby nakrájejte na kostičky a nachystejte si pánev, na kterou nalijete rostlinný olej.
Olej nechejte rozehřát a nechejte na něm smažit houby cca 10 minut. Dochuťte solí, pepřem a promíchejte. Sundejte z plotny a nechejte trochu vychladnout. Jakmile budou brambory hotové, tak je sceďte a rozmačkejte v hrnci s kostkou másla. Maso nakrájejte na asi 1 cm silné plátky.
Všechny kousky položte na pracovní plochu, zakryjte je potravinářskou fólií a naklepejte. Osolte je, opepřete, dochuťte i mletou sladkou papriku a granulovaným česnekem. Položte všechny kousky na sebe a nechejte je marinovat. Mezitím nakrájejte rajčata na kolečka a sýr nastrouhejte najemno.
Rozklepněte vejce do misky a rozšlehejte jej se špetkou soli. Plátky masa namočte z obou stran do vejce a obalte moukou. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Položte na ně postupně plátky rajčat, cibuli, osmažené žampiony, lžíci bramborové kaše a završte strouhaným sýrem.