Zavařená cuketa na indický způsob - postup přípravy
Úroda cuket je letos nadprůměrná, zřejmě už jste také přemýšleli, jak ji co nejjednodušeji uchovat co nejdéle, ideálně po celou zimu. Díky indickému koření získá lahodnou chuť, je křupavá a voní doslova neodolatelně.
Ingredience
Cukety omyjte, oloupejte, vydlabejte z nich dužinu a nakrájejte je na kostičky. Dbejte na to, aby byly kostičky stejně veliké.
V hrnci smíchejte vodu, ocet a cukr. Přidejte sůl, kari, pepř a papriku a za občasného míchání přiveďte k varu a vařte asi 5 minut.
Připravte si čisté sklenice. Uvedené množství surovin vystačí zhruba na 5 sklenic o objemu 500 ml. Sklenice naplňte kostičkami cukety a přidejte do každé lžíci hořčičného semínka.
Každou ze sklenic naplňte až po okraj připraveným lákem. Pevně je uzavřete čistým víčkem a zavařujte 10–15 minut.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch