Zavařená kukuřice ve sladkokyselém nálevu - postup přípravy
Díky receptu na zavařenou kukuřici ji můžete mít po ruce během celého roku. Skvěle se hodí k přípravě salátů, polévek a dalších pokrmů. Vydrží čerstvá i několik měsíců.
Ingredience
Kukuřici očistěte a vložte ji do většího hrnce, zalijte ji vodou a vařte 15–20 minut, doměkka. Poté ji sceďte a oloupejte z ní zrníčka. Do sterilizované sklenice vsypte sůl, cukr a poté ji naplňte kukuřicí.
Tip: Vařenou kukuřici, kterou nespotřebujete, můžete vložit do sáčku a zamrazit ji. Budete ji tak mít po ruce k dalšímu použití, až to budete potřebovat.
Do sklenice na závěr vlijte lžičku octa, naplňte ji vodou, uzavřete ji a vložte do většího hrnce, kde ji zalijte vodou až po víčko a vařte ji 15 minut.
Poznámka: Stejný postup opakujte u všech sklenic. Kolik kukuřice připravíte, je závislé na vašich osobních preferencích.
Zavařenou kukuřici z hrnce vyjměte a nechte ji volně vychladnout. Poté ji můžete použít k přípravě salátů, polévek a dalších pokrmů.
Poznámka: Ingredience u tohoto receptu jsou přizpůsobeny k naplnění 1 sklenice o objemu 500 ml.
Tip: Aby zavařená kukuřice vydržela čerstvá co nejdéle, skladujte ji na chladném a temném místě. Po otevření sklenice kukuřici co nejdříve spotřebujte.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Лала Акоб