Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařená kukuřice ve sladkokyselém nálevu

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Zavařená kukuřice ve sladkokyselém nálevu - postup přípravy

Díky receptu na zavařenou kukuřici ji můžete mít po ruce během celého roku. Skvěle se hodí k přípravě salátů, polévek a dalších pokrmů. Vydrží čerstvá i několik měsíců.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kukuřici očistěte a vložte ji do většího hrnce, zalijte ji vodou a vařte 15–20 minut, doměkka. Poté ji sceďte a oloupejte z ní zrníčka. Do sterilizované sklenice vsypte sůl, cukr a poté ji naplňte kukuřicí. 

2. KROK

Tip: Vařenou kukuřici, kterou nespotřebujete, můžete vložit do sáčku a zamrazit ji. Budete ji tak mít po ruce k dalšímu použití, až to budete potřebovat.

3. KROK

Do sklenice na závěr vlijte lžičku octa, naplňte ji vodou, uzavřete ji a vložte do většího hrnce, kde ji zalijte vodou až po víčko a vařte ji 15 minut. 

Poznámka: Stejný postup opakujte u všech sklenic. Kolik kukuřice připravíte, je závislé na vašich osobních preferencích.

4. KROK

Zavařenou kukuřici z hrnce vyjměte a nechte ji volně vychladnout. Poté ji můžete použít k přípravě salátů, polévek a dalších pokrmů. 

Poznámka: Ingredience u tohoto receptu jsou přizpůsobeny k naplnění 1 sklenice o objemu 500 ml.

5. KROK

Tip: Aby zavařená kukuřice vydržela čerstvá co nejdéle, skladujte ji na chladném a temném místě. Po otevření sklenice kukuřici co nejdříve spotřebujte.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Лала Акоб

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů