Zavařený česnek v bylinkovém nálevu - postup přípravy
Pokud máte na zahradě velkou úrodu česneku a nevíte, jak ho zpracovat, vyzkoušejte tento zavařený v bylinkovém nálevu. Příprava je snadná a rychlá.
Ingredience
Česnek oloupejte a přendejte ho do misky. Petrželku, mátu a feferonku omyjte a nakrájejte je na menší kousky. Následně bylinky a feferonku vložte do mixéru a rozmixujte je najemno.
Připravte si čisté a suché sklenice o objemu 700 ml a do každé vložte bobkový list a přibližně 10 kuliček celého pepře. Poté je naplňte až téměř po okraj česnekem.
Do každé sklenice přidejte 1 vrchovatou lžíci bylinkové směsi, lžičku mleté papriky, lžičku soli a poté česneky zalijte vařící vodou.
Do každé sklenice přidejte 1 lžičku octa a přiklopte je víčky. Následně je vložte do hrnce s horkou vodou, dno vyložte utěrkou a na ni položte sklenice.
Česnek od bodu varu zavařujte 15 minut. Poté sklenice vyjměte a pečlivě utáhněte víčka. Následně je uskladněte na chladném a tmavém místě.
Takto uskladněný zavařený česnek by měl vydržet jako čerstvý až po dobu 12 měsíců.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.