Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařený česnek v bylinkovém nálevu

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zavařený česnek v bylinkovém nálevu - postup přípravy

Pokud máte na zahradě velkou úrodu česneku a nevíte, jak ho zpracovat, vyzkoušejte tento zavařený v bylinkovém nálevu. Příprava je snadná a rychlá.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Česnek oloupejte a přendejte ho do misky. Petrželku, mátu a feferonku omyjte a nakrájejte je na menší kousky. Následně bylinky a feferonku vložte do mixéru a rozmixujte je najemno.

2. KROK

Připravte si čisté a suché sklenice o objemu 700 ml a do každé vložte bobkový list a přibližně 10 kuliček celého pepře. Poté je naplňte až téměř po okraj česnekem.

3. KROK

Do každé sklenice přidejte 1 vrchovatou lžíci bylinkové směsi, lžičku mleté papriky, lžičku soli a poté česneky zalijte vařící vodou.

4. KROK

Do každé sklenice přidejte 1 lžičku octa a  přiklopte je víčky. Následně je vložte do hrnce s horkou vodou, dno vyložte utěrkou a na ni položte sklenice.

5. KROK

Česnek od bodu varu zavařujte 15 minut. Poté sklenice vyjměte a pečlivě utáhněte víčka. Následně je uskladněte na chladném a tmavém místě.

6. KROK

Takto uskladněný zavařený česnek by měl vydržet jako čerstvý až po dobu 12 měsíců.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů