Zavařený česnek v bylinkovém nálevu - postup přípravy
Pokud máte na zahradě velkou úrodu česneku a nevíte, jak ho zpracovat, vyzkoušejte tento zavařený v bylinkovém nálevu. Příprava je snadná a rychlá.
Ingredience
Česnek oloupejte a přendejte ho do misky. Petrželku, mátu a feferonku omyjte a nakrájejte je na menší kousky. Následně bylinky a feferonku vložte do mixéru a rozmixujte je najemno.
Připravte si čisté a suché sklenice o objemu 700 ml a do každé vložte bobkový list a přibližně 10 kuliček celého pepře. Poté je naplňte až téměř po okraj česnekem.
Do každé sklenice přidejte 1 vrchovatou lžíci bylinkové směsi, lžičku mleté papriky, lžičku soli a poté česneky zalijte vařící vodou.
Do každé sklenice přidejte 1 lžičku octa a přiklopte je víčky. Následně je vložte do hrnce s horkou vodou, dno vyložte utěrkou a na ni položte sklenice.
Česnek od bodu varu zavařujte 15 minut. Poté sklenice vyjměte a pečlivě utáhněte víčka. Následně je uskladněte na chladném a tmavém místě.
Takto uskladněný zavařený česnek by měl vydržet jako čerstvý až po dobu 12 měsíců.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.