Zavařený mrkvový salát s chilli a kurkumou - postup přípravy
Připravte si originální zavařený mrkvový salát. Můžete ho servírovat samostatně, jako svačinku, ale také jako zajímavou přílohu k nejrůznějším masovým pokrmům.
Ingredience
Mrkev oloupejte a nastrouhejte na tenké nudličky, které ve větší míse smíchejte se solí a cukrem.
Poznámka: Díky soli zelenina zkřehne a pustí šťávu.
Zatím oloupejte stroužky česneku, které v mixéru rozmělněte dohladka. Poté z chilli papriček odstraňte stopky a zeleninu nakrájejte nadrobno. Obě ingredience přidejte do mísy s mrkví a v rendlíku rozpalte olej – potrvá to asi 3 minuty.
Zeleninovou směs následně ochuťte mletou sladkou paprikou, kurkumou, mletým koriandrem, kari a horkým olejem. Do směsi přilijte také ocet a všechny ingredience důkladně zamíchejte.
Zeleninou naplňte sterilizované sklenice, do kterých vlijte šťávu, kterou zelenina pustila. Sklenice volně uzavřete víčky a vložte je do hrnce se dnem vyloženým utěrkou. Do hrnce nalijte tolik vody, aby hladina sahala až po víčka a pod pokličkou salát zavařujte 15 minut od doby varu.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 8 sklenic zavařeného salátu z mrkve o objemu 700 ml.
Následně sklenice z hrnce vyjměte, pevně utáhněte jejich víčka a dnem vzhůru je nechte pod ručníkem volně vychladnout.
Tip: Zavařený mrkvový salát můžete podávat jako svačinku, ale použít ho můžete také jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ЭТО ВКУСНЯТИНА