Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Závitky z vepřové panenky se salátem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Závitky z vepřové panenky se salátem - postup přípravy

Rychlý, lehký a aromatický pokrm, plný šťavnatého masa. To jsou závitky z vepřové panenky se salátem, které jsou ideální k podávání ve všední den, ale také na oslavách.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Maso

Na smažení

Salát

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na 4 plátky, které jemně naklepejte. 

Tip: Maso klepejte přes fólii. Díky tomu zmírníte riziko porušení struktury masa a zabráníte odstřikování šťávy do okolí.

2. KROK

Maso ochuťte solí, pepřem a sušeným česnekem. Každý okořeněný plátek masa pokryjte dvěma plátky slaniny, maso zarolujte, zafixujte špejlemi a rozřízněte na polovinu.

Poznámka: Při napichování masa na špejle postupujte podle návodu níže ve videu.

3. KROK

Maso smažte, ze všech stran, na pánvi s rozpáleným olejem, přibližně 6 minut a poté ho vyskládejte na pekáč, pokrytý pečicím papírem. 

Tip: Díky tomu se maso zatáhne a nebude z něj vytékat šťáva při pečení.

4. KROK

Maso pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. Mezitím připravte salát. Rukolu omyjte a smíchejte ji s nakrájeným avokádem, citronovou šťávou, nakrájenými cherry rajčaty, špetkou soli, pepře a s olivovým olejem.

Poznámka: Díky citronové šťávě avokádo nezhnědne a salát získá osvěžující chuť.

5. KROK

Závitky z vepřové panenky servírujte se zeleninovým salátem, který ozdobte Feta sýrem. 

Tip: Místo Fety můžete použít jiný oblíbený druh.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů