Závitky z vepřové panenky se salátem - postup přípravy
Rychlý, lehký a aromatický pokrm, plný šťavnatého masa. To jsou závitky z vepřové panenky se salátem, které jsou ideální k podávání ve všední den, ale také na oslavách.
Maso
Na smažení
Salát
Na posypání
Vepřové maso nakrájejte na 4 plátky, které jemně naklepejte.
Tip: Maso klepejte přes fólii. Díky tomu zmírníte riziko porušení struktury masa a zabráníte odstřikování šťávy do okolí.
Maso ochuťte solí, pepřem a sušeným česnekem. Každý okořeněný plátek masa pokryjte dvěma plátky slaniny, maso zarolujte, zafixujte špejlemi a rozřízněte na polovinu.
Poznámka: Při napichování masa na špejle postupujte podle návodu níže ve videu.
Maso smažte, ze všech stran, na pánvi s rozpáleným olejem, přibližně 6 minut a poté ho vyskládejte na pekáč, pokrytý pečicím papírem.
Tip: Díky tomu se maso zatáhne a nebude z něj vytékat šťáva při pečení.
Maso pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. Mezitím připravte salát. Rukolu omyjte a smíchejte ji s nakrájeným avokádem, citronovou šťávou, nakrájenými cherry rajčaty, špetkou soli, pepře a s olivovým olejem.
Poznámka: Díky citronové šťávě avokádo nezhnědne a salát získá osvěžující chuť.
Závitky z vepřové panenky servírujte se zeleninovým salátem, který ozdobte Feta sýrem.
Tip: Místo Fety můžete použít jiný oblíbený druh.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fleisch Rezepte von Irma