Zdravá cuketová pizza s klobásou - postup přípravy
Zdravá cuketová pizza s klobásou je chutná a lehčí varianta klasické pizzy, která nezatíží vaše trávení. Cuketový základ dodá vláčnost a klobása výraznou chuť.
Základ
Náplň
Na smažení
Z cukety odřízněte okraje, které nebudete potřebovat, zbytek zeleniny nastrouhejte, smíchejte se lžičkou soli a směs nechte 5–7 minut odpočívat.
Poznámka: Díky soli zelenina zkřehne a pustí šťávu.
Mezitím připravte náplň. Rajčata s klobásou nakrájejte na plátky a cibuli na půlkolečka. Z cukety vymačkejte maximum šťávy a zeleninu smíchejte s moukou a vejcem.
Tip: Aby ve směsi nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Do směsi přidejte zakysanou smetanu, špetku soli a cuketový základ rozprostřete po celé ploše pánve s rozpáleným olejem, kterou zakryjte pokličkou.
Cuketový základ pečte 10 minut, poté ho obraťte, pokryjte nasekanou bazalkou, česnekem, polovinou množství nastrouhaného sýra, plátky rajčat, klobásou a proužky cibule.
Pokrm osolte, pokryjte zbytkem sýra, podlijte trochou vody a pečte ho dalších 10 minut, pod pokličkou.
Tip: Zdravou cuketovou pizzu podávejte teplou, ale skvěle chutná i zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee