Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zdravý lněný chléb ze 2 ingrediencí

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Zdravý lněný chléb ze 2 ingrediencí - postup přípravy

Dobrý chléb bez mouky vhodný i pro celiaky lze upéct ze lněných semínek. Pokud suroviny správně zpracujete, získáte dobré, nadýchané pečivo.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Lněná semínka dejte do mixéru. Pokud chcete, můžete je dopředu namočit, ale není to nutné. Z vajec oddělte bílky od žloutků. Potřebujete jich 250 mililitrů, což odpovídá bílkům z přibližně 6 vajec.

2. KROK

Bílky přidejte ke lněným semínkům. Vše mixujte tak dlouho, dokud nevznikne hmota o konzistenci tužšího lepkavého těsta.

3. KROK

Těsto dejte do menší chlebové formy vyložené pečicím papírem a zarovnejte ho lžící namočenou ve vodě. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte chléb zhruba 35 minut.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů