Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí zeleninová polévková směs bez zavařování

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Domácí zeleninová polévková směs bez zavařování - postup přípravy

Vyrobte si vlastní univerzální dochucovadlo do polévky nebo omáčky. Tato domácí zeleninová směs je připravena během chvíle a můžete ji využívat po celou zimní sezónu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

7 sklenic o velikosti 330 ml včetně víček a veškerého nádobí, které budete používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí, přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.

2. KROK

Mrkev očistěte, nastrouhejte ji na proužky a dejte ji do velké mísy. Papriku omyjte pod tekoucí vodou a zbavte ji semeníků. Nakrájejte ji na tenké plátky a přidejte ji k mrkvi.

3. KROK

Rajčata omyjte pod tekoucí vodou a zbavte je bubáků. Přendejte je do menší mísy a spařte je vařící vodou. Po 30 vteřinách je přendejte do studené vody a ihned je vyndejte. Zbavte je slupek, nakrájejte je na malé kostičky a přidejte do mísy s mrkví.

4. KROK

Petrželku, celerovou nať a kopr nakrájejte na větší kousky. Stonky bylinek dejte do mixéru a rozmixujte na drobné kousky. Přidejte italské bylinky a vše společně důkladně promíchejte.

5. KROK

Odeberte 2/3 zeleninové směsi, přidejte 200 g soli, důkladně vše promíchejte a naplňte ji do připravených sklenic. Zbývající zeleninu uložte do uzavíratelných sáčků po 250 g a vložte je do mrazáku. Sklenice uložte na chladné a temné místo.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů