Zeleninová pomazánka na chlebíčky - postup přípravy
Pokud hledáte originální pomazánku, vyzkoušejte tuto zeleninovou, kterou připravíte během pár minut. Výborně se hodí na chlebíčky, jednohubky nebo ji servírujte jako svačinku.
Ingredience
Cibuli a mrkev pečlivě očistěte. Poté mrkev nastrouhejte na jemném struhadle a cibuli nakrájejte na malé kostičky.
Do pánve nalijte olej a mrkev s cibulí orestujte do zlatova. Poté směs dochuťte mletým černým pepřem a solí dle chuti.
Do mísy vložte nakrájený tavený sýr na větší kousky, zalijte ho horkým mlékem a směs rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Do sýrové směsi přidejte orestovanou mrkev s cibulí a poté do ní přidejte nadrobno nasekaný kopr. Následně vše velmi dobře promíchejte.
Zeleninovou pomazánku můžete ihned servírovat, avšak lépe bude chutnat, když ji necháte odležet v lednici alespoň 1 hodinu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Panna Lesia