Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninová pomazánka na chlebíčky

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Zeleninová pomazánka na chlebíčky - postup přípravy

Pokud hledáte originální pomazánku, vyzkoušejte tuto zeleninovou, kterou připravíte během pár minut. Výborně se hodí na chlebíčky, jednohubky nebo ji servírujte jako svačinku.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Cibuli a mrkev pečlivě očistěte. Poté mrkev nastrouhejte na jemném struhadle a cibuli nakrájejte na malé kostičky.

2. KROK

Do pánve nalijte olej a mrkev s cibulí orestujte do zlatova. Poté směs dochuťte mletým černým pepřem a solí dle chuti.

3. KROK

Do mísy vložte nakrájený tavený sýr na větší kousky, zalijte ho horkým mlékem a směs rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

4. KROK

Do sýrové směsi přidejte orestovanou mrkev s cibulí a poté do ní přidejte nadrobno nasekaný kopr. Následně vše velmi dobře promíchejte.

5. KROK

Zeleninovou pomazánku můžete ihned servírovat, avšak lépe bude chutnat, když ji necháte odležet v lednici alespoň 1 hodinu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Panna Lesia

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů