Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí klobása překvapí svou jednoduchostí i plnou chutí

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 75 minut

Domácí klobása překvapí svou jednoduchostí i plnou chutí - postup přípravy

Tentokrát se podíváme na velmi oblíbený recept na domácí klobásu, která se stane důležitou součástí vašeho zahradního grilování. Zamiluje si ji nejen vaše rodina, ale také sousedé a přátelé. S přípravou si budete muset trochu pohrát, ale skutečně se to vyplatí. Navíc budete přesně vědět, co tato klobása obsahuje. Žádné škodlivé koncentráty a zbytečné přísady rozhodně nečekejte.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

V první řadě si připravte maso. Vepřové maso musíte umýt a osušit papírovými utěrkami. Poté nakrájejte asi 500 gramů masa a 200 gramů sádla na malé kousky. Zbytek vepřového masa umelte mlýnkem na maso. Poté smíchejte maso se sádlem. Získáte směs, která bude základem vaší klobásy.

2. KROK

Následně nasekejte nebo prolisujte česnek a přidejte jej do masové směsi. Nádivku poté ochuťte solí, pepřem a vše důkladně promíchejte. Vepřová střívka omyjte a naplňte mletým masem. Konce pevně svažte nitěmi, aby vám nádivka neunikla během vaření. Po dovaření vložte klobásu na 6 hodin do lednice.

3. KROK

Vezměte zbylé kousky sádla a rozpusťte je na pánvi. Mezitím si nakrájejte cibuli na malé kostičky. Klobásu vyndejte z lednice a smažte ji na pánvi, dokud nebude téměř hotová. Potom k ní přidejte cibuli a smažte vše společně. Cibule musí být měkká, dobře orestovaná a zlatavá.

4. KROK

Jakmile klobása začne červenat a získá zlatavý odstín, sundejte pánev z plotny a vaše jídlo bude hotové. Klobásu dejte na talíř a můžete ji po vychladnutí potřít francouzskou hořčicí a zasypat nasekanými čerstvými nebo sušenými bylinkami. Skvělým doplňkem bude také křen a krajíc čerstvého chleba. Přejeme hodně štěstí při výrobě domácích klobás a dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů