Domácí klobása překvapí svou jednoduchostí i plnou chutí - postup přípravy
Tentokrát se podíváme na velmi oblíbený recept na domácí klobásu, která se stane důležitou součástí vašeho zahradního grilování. Zamiluje si ji nejen vaše rodina, ale také sousedé a přátelé. S přípravou si budete muset trochu pohrát, ale skutečně se to vyplatí. Navíc budete přesně vědět, co tato klobása obsahuje. Žádné škodlivé koncentráty a zbytečné přísady rozhodně nečekejte.
Ingredience
V první řadě si připravte maso. Vepřové maso musíte umýt a osušit papírovými utěrkami. Poté nakrájejte asi 500 gramů masa a 200 gramů sádla na malé kousky. Zbytek vepřového masa umelte mlýnkem na maso. Poté smíchejte maso se sádlem. Získáte směs, která bude základem vaší klobásy.
Následně nasekejte nebo prolisujte česnek a přidejte jej do masové směsi. Nádivku poté ochuťte solí, pepřem a vše důkladně promíchejte. Vepřová střívka omyjte a naplňte mletým masem. Konce pevně svažte nitěmi, aby vám nádivka neunikla během vaření. Po dovaření vložte klobásu na 6 hodin do lednice.
Vezměte zbylé kousky sádla a rozpusťte je na pánvi. Mezitím si nakrájejte cibuli na malé kostičky. Klobásu vyndejte z lednice a smažte ji na pánvi, dokud nebude téměř hotová. Potom k ní přidejte cibuli a smažte vše společně. Cibule musí být měkká, dobře orestovaná a zlatavá.
Jakmile klobása začne červenat a získá zlatavý odstín, sundejte pánev z plotny a vaše jídlo bude hotové. Klobásu dejte na talíř a můžete ji po vychladnutí potřít francouzskou hořčicí a zasypat nasekanými čerstvými nebo sušenými bylinkami. Skvělým doplňkem bude také křen a krajíc čerstvého chleba. Přejeme hodně štěstí při výrobě domácích klobás a dobrou chuť!