Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Narozeninový salát s kuřecím masem podle receptu ze starého časopisu

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Narozeninový salát s kuřecím masem podle receptu ze starého časopisu - postup přípravy

Saláty z malého množství ingrediencí jsou nakonec vždycky nejchutnější. Kombinace základních chutí je vždy dokonale vybroušená a ryzí. Našemu salátu dodává specifickou pikantní chuť nakládaná cibule, která ve spojení s kuřecím masem vytváří úžasnou harmonii chutí.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do kastrůlku nalijte vodu a přiveďte ji na kamnech k varu. Pak do vody vhoďte vajíčka a uvařte je asi 8 až 10 minut, aby žloutek uvnitř úplně ztuhl. Po uplynutí doby vaření slijte z vajíček vodu a zalijte je ledovou vodou, abyste podpořili chladnutí. Poté, co úplně vychladnou, oloupejte z nich skořápku a nakrájejte je na drobné kostičky (případně je můžete nastrouhat na hrubém struhadle).

2. KROK

Umyjte a osušte rajčata a nakrájejte je na malé kostičky. Pokud jsou hodně šťavnatá, odstraňte z nich nejprve vodnaté jádro a do salátu použijte jen tuhou dužninu. Pak oloupejte cibuli, překrojte ji na polovinu a tu rozkrájejte na tenké půlkulaté plátky. Vložte je do misky, přidejte k nim lžíci cukru a jednu lžíci octa, promíchejte a nechte chvíli stát a marinovat.

3. KROK

Kuřecí maso vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a případně přidejte koření, které máte rádi (např. Nové koření, bobkový list, případně kus celé cibule a mrkve atd.). Když je maso měkké, vyjměte ho z vývaru, nechte vychladnout a nakrájejte ho na kostičky do salátové misky. (Pokud chcete salátu dodat větší šmrnc, namísto vaření maso upečte v troubě.)

4. KROK

Marinovanou cibuli vyjměte z octa a důkladně ji vymačkejte od nadbytečné tekutiny. Pak ji přidejte do salátové mísy ke kuřecímu masu. Přidejte na kostičky pokrájená rajčata a vajíčko, podle chuti osolte a opepřete a zakápněte majonézou. Velmi dobře vše promíchejte a vložte do lednice alespoň na dvě hodiny vychladit a uležet, aby se příchuti propojily. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů