Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnatá kuřecí křídla marinovaná v limonádě

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Šťavnatá kuřecí křídla marinovaná v limonádě - postup přípravy

Pečená kuřecí křidélka jsou oblíbenou pochoutkou posledních let. Internet i kuchařky jsou plné různých receptů na skvělé marinády, která křidélkům dodají tu správnou šťavnatost, chuť a šmrnc. Jeden takový recept od šéfkuchaře jsme pro vás také sehnali. Je to zajímavý a netradiční recept, který voní Asií šmrnclou Spojenými státy americkými. Pojďte s námi vyzkoušet tuto zajímavou fúzi stylů a chutí.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:



Kuřecí křídla omyjte, dočistěte případné zbylé peří, osušte, oddělte z nich letky a rozdělte je na dvě části v kloubu. Křídla vložte do misky a zalijte je sójovou omáčkou a Coca Colou, ve které je marinujte asi čtvrt až půl hodiny.




Mezitím si očistěte zelenou cibulku, oloupejte zázvor a obojí nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi rozpalte trochu rostlinného oleje a vhoďte na ni plátky zázvoru a cibulky. Obojí společně orestujte, a když se rozvoní, přidejte k nim na pánev i marinovaná kuřecí křidélka.

Ztlumte plamen na nízkou teplotu a restujte křidélka po obou stranách dozlatova. Asi po osmi minutách restování křidélek přilijte do pánve také colu a přiveďte k varu. Poté, co směs přestane pěnit, přidejte také cukr, sůl a sójovou omáčku. Poté, co jste s chutí spokojeni, nechejte celou směs vařit dalších 15 minut.

Poté vylovte ze směsi cibuli a kousky zázvoru a vyhoďte je. Plamen zvyšte na střední úroveň a vařte dál, dokud šťáva nezhoustne a nepokryje celý povrch kuřecích křidélek.

Pak můžete maso odstavit a nechat lehce zchladnout. Podávejte čerstvé a přelité malým množstvím světlé sójové omáčky a posypané sezamovými semínky.

Poznámka: Zbytek šťávy z pánve není nutné při podávání přidávat na stůl, dostatek se jí uchytil na křídlech a víc jí není zapotřebí.

Dobrou chuť

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů