Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelí s mrkví ve sladkokyselé marinádě

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Zelí s mrkví ve sladkokyselé marinádě - postup přípravy

Zelí s mrkví je naloženo ve sladkokyselé marinádě, která pokrmu dodává svěží chuť. Zeleninu můžete servírovat samostatně, jako salát, ale také jako přílohu k masu.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Základ

Marináda

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hlávkové zelí s oloupanou mrkví nastrouhejte na proužky a smíchejte ve větším hrnci. Pomocí šťouchadla zeleninu promačkejte a začněte s přípravou marinády.

2. KROK

Do vroucí vody vmíchejte sůl, ocet, koření a cukr. Marinádu přiveďte k varu a poté ji ihned odstavte z tepla. Potrvá to přibližně 3 minuty.

Poznámka: Marináda vystačí na 10 000 g zeleniny.

3. KROK

Marinádou zalijte zeleninu v hrnci, pomocí šťouchadla ji znovu promačkejte tak, jak to můžete vidět ve videu níže a poté ji zakryjte talířem, který můžete zatížit naplněnou sklenicí. 

Poznámka: Talíř zde slouží jako náhrada lisu.

4. KROK

Zelí s mrkví marinujte 10–20 hodin při pokojové teplotě a poté směsí naplňte sterilizovanou sklenici, kterou pevně uzavřete víčkem. Zeleninu skladujte na tmavém a chladném místě. 

5. KROK

Tip: Pokrm můžete servírovat samostatně jako svačinku nebo ho použít jako přílohu k hlavnímu chodu.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů