Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelný salát s jablky a citronovou šťávou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Zelný salát s jablky a citronovou šťávou - postup přípravy

Až si připravíte salát s jablky, nebudete ho chtít přestat jíst. Nejen, že ho můžete použít jako přílohu k hlavnímu chodu, ale je možné ho podávat také jako lehkou večeři nebo svačinku.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hlávkové zelí omyjte a nakrájejte na proužky, které smíchejte v míse se solí, kterou do něj důkladně zapracujte.

Poznámka: Díky soli zelí zkřehne. 

2. KROK

Zatím oloupejte a nastrouhejte mrkev na hrubém struhadle a přidejte ji do mísy k zelí. Zeleninu zalijte citronovou šťávou a promíchejte ji. 

3. KROK

Poté nakrájejte jarní cibulku, nasekejte kopr a nakrájejte omyté jablko na proužky. Všechny ingredience vsypte do mísy se zeleninou, salát zalijte olivovým olejem a ochuťte černým pepřem.

Tip: Širší stonky kopru do salátu nepřidávejte.

4. KROK

Salát s jablky důkladně promíchejte a vložte ho na 30 minut do lednice. 

Tip: Pokrm můžete podávat jako lehkou svačinku, večeři, ale také jako osvěžující přílohu k hlavnímu chodu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vařte s Charlesem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů