Zelný salát s jablky a citronovou šťávou - postup přípravy
Až si připravíte salát s jablky, nebudete ho chtít přestat jíst. Nejen, že ho můžete použít jako přílohu k hlavnímu chodu, ale je možné ho podávat také jako lehkou večeři nebo svačinku.
Ingredience
Hlávkové zelí omyjte a nakrájejte na proužky, které smíchejte v míse se solí, kterou do něj důkladně zapracujte.
Poznámka: Díky soli zelí zkřehne.
Zatím oloupejte a nastrouhejte mrkev na hrubém struhadle a přidejte ji do mísy k zelí. Zeleninu zalijte citronovou šťávou a promíchejte ji.
Poté nakrájejte jarní cibulku, nasekejte kopr a nakrájejte omyté jablko na proužky. Všechny ingredience vsypte do mísy se zeleninou, salát zalijte olivovým olejem a ochuťte černým pepřem.
Tip: Širší stonky kopru do salátu nepřidávejte.
Salát s jablky důkladně promíchejte a vložte ho na 30 minut do lednice.
Tip: Pokrm můžete podávat jako lehkou svačinku, večeři, ale také jako osvěžující přílohu k hlavnímu chodu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vařte s Charlesem