Zelný salát s palačinkami - postup přípravy
Osvěžující letní salát bez majonézy potěší každého milovníka zeleniny. S přídavkem smažených palačinek je navíc velmi sytý, proto spolehlivě zažene i ten největší hlad.
Ingredience
Hlávkové zelí nakrouhejte na menší kousky a přemístěte ho do větší mísy. Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte ji k zelí. Zeleninu v misce okořeňte solí a pepřem a rukou je vše řádně promíchejte.
Vejce rozklepněte do misky a přidejte k nim sůl a mléko. Vše důkladně promíchejte a nalijte na rozpálenou pánev. Vytvoříte tak tenké palačinky, které smažte z obou stran. Hotové palačinky nakrájejte na tenčí plátky a přidejte je do salátu.
Salát dle vašeho uvážení ochuťte koprem. Na dresink smíchejte zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a hořčici. Hotovou směsí zalijte ingredience v míse, dobře promíchejte a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.