Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelofleky s uzeným masem

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zelofleky s uzeným masem - postup přípravy

Pokud máte chuť jen tak něco zakousnout a máte doma hlávku zelí a trochu uzeného, pak rozhodně udělejte tyto originální zelofleky. Jejich příprava je velice snadná; recept nám poskytla paní Lenka Matoušová, která své další recepty sdílí na Instagramu pod jménem @hrisny_lowcarb.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Zelí nakrájejte na malé kousky a dejte je do hrnce spolu s vodou, přidejte sůl a krátce ho provařte do změknutí. Poté ho sceďte a prolijte studenou vodou. V misce smíchejte rozklepnutá vejce spolu se smetanou, solí a mletým černým pepřem. Zelí dejte do pekáčku a přidejte k němu i pokrájené uzené maso (případně salám či šunku. Použít můžete cokoliv, ale nejlépe, ať je to uzené).

2. KROK

Zalijte vše vaječnou směsí a dejte pekáč do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte zelofleky cca půl hodiny, pět minut před koncem na ně dejte sýr a vraťte je dopéct. Jakmile sýr zrůžoví, máte hotovo a můžete je podávat. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů