Rychlé plněné smažené placky à la langoše bez kynutí

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rychlé plněné smažené placky à la langoše bez kynutí - postup přípravy

Langoše jsou chutné a populární, ale sáhodlouhé zadělávání těsta a jeho kynutí dokáže odradit i leckterého přesvědčeného kuchaře. Poradíme vám skvělý recept na placky, které vypadají i chutnají jako langoše, ale na rozdíl od nich jsou mnohem jednodušší na přípravu. Zkuste je s kečupem a sýrem nebo s jinou svou oblíbenou náplní a uvidíte, že bez nich už nepřežijete ani jednu domácí oslavu.

Do misky nasypejte pět polévkových lžic hladké mouky. Přidejte jednu a půl lžíce cukru a promíchejte.

Přilijte 300 ml vroucí vody a metličkou promíchejte. Pak přilijte i 200 ml studené vody a míchejte dál, dokud nezískáte hladkou a řídkou hmotu. Když je směs teplá, ale nikoliv horká, rozdrobte do ní droždí a promíchejte, aby se rozpustilo. Nechte stát dvě minuty, aby se kvasinky aktivovaly.

(Pokud je směs příliš horká, můžete urychlit chladnutí tak, že misku postavíte do větší misky se studenou vodou.)

Do odstátého kvásku přidejte jednu čajovou lžičku soli a čtyři polévkové lžíce rostlinného oleje (nejlépe slunečnicový, případně řepkový či olivový). Těsto důkladně promíchejte a přilejte k němu po částech přes sítko prosévanou hladkou mouku. Zadělejte měkké, elastické a mírně lepivé těsto.

Potřete si ruce olejem a stejně tak i pracovní desku. Vyklopte na ni těsto a ručně ho trochu propracujte. Poté oddělujte od těsta menší kousky, z každého vyválejte kulatou placičku a do jejího středu vložte trochu náplně. Dobře zajistěte spoje těsta a plněnou kuličku splácněte na placku.




Na kamnech rozehřejte pánev s vyšší vrstvou rostlinného oleje a když je horká, vložte na ni připravené plněné placky. Stáhněte oheň na střední až mírnou úroveň a dopřejte plackám pár minut v horkém oleji, dokud nezískají zlatohnědou barvu na povrchu.

Pokud nemáte rádi smažené pokrmy, můžete placky také upéct v troubě při teplotě 180 °C po dobu 12 až 15 minut. Před pečením jejich povrch ještě pomažte rozkvedlaným vajíčkem.

Dosmažené placičky vyjměte z pánve a položte je na talíř s papírovými utěrkami, abyste odsáli veškerý přebytečný olej po smažení.

Ještě horké placky podávejte spolu s kopečkem zakysané smetany, rozmačkaným česnekem, kečupem a sýrem nebo s jakýmkoliv jiným druhem studené omáčky.

Dobrou chuť.

Galerie

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (83%) 115 hlasů
Nahlásit chybu
70 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Nejjednodušší jemný dezert z kondenzovaného mléka a smetany
1 hlasů
10 minut
17 minut
Hlavní chody
2 recepty na vepřové maso zapečené s bramborem
0 hlasů
minut
minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Podzimní jogurtová bábovka s jablky a rozinkami
1 hlasů
20 minut
40 minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Jemný koláč s jablkovou náplní ochucenou skořicí a hřebíčkem
0 hlasů
40 minut
35 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty