Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Žemlovka s jablky, skořicí a rozinkami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 93 minut

Žemlovka s jablky, skořicí a rozinkami - postup přípravy

Žemlovka s jablky a skořicí, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, spojuje lahodnou chuť ovoce a nadýchaného pečiva. Skvěle se hodí jako hlavní chod i dezert.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Namočené rozinky slijte a odložte je bokem. 

Poznámka: Rozinky zalijte horkou vodou a nechte je namočené přes noc. Díky tomu budou krásně měkké.

2. KROK

Mléko smíchejte se lžící cukru a vejci. V jiné míse smíchejte tvaroh se dvěma lžícemi cukru a vanilkovým cukrem. 

Poznámka: Místo cukru krystal můžete použít moučkový nebo jakýkoliv jiný cukr.

3. KROK

V další misce smíchejte 1,5 lžíce cukru se skořicí a poté oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nastrouhejte je na plátky. 

Tip: Směs cukru a skořice můžete nahradit skořicovým cukrem, který lze zakoupit v obchodě.

4. KROK

Plech vymažte Herou a vyložte ho několika krajíci veky, namočenými v mléčné směsi. Veku potřete tvarohovou směsí, kterou posypte hrstí rozinek. 

5. KROK

Rozinky pokryjte další vrstvou, v mléčné směsi namočené, veky, kterou posypte cukrem se skořicí. Pokrm rovnoměrně pokryjte plátky jablek, která znovu posypte cukrem se skořicí a rozinkami. 

6. KROK

Na rozinky položte poslední vrstvu namočené veky, kterou posypte cukrem se skořicí a polijte rozpuštěnou Herou. 

Poznámka: Heru rozpustíte během 2–3 minut na sporáku nebo v mikrovlnné troubě.

7. KROK

Žemlovku pečte v předehřáté troubě na 180–200 °C po dobu 60–90 minut. 

Tip: Pokrm servírujte nakrájený na kousky s šálkem oblíbeného čaje.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů