Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zlaté kynuté domácí buchty s tvarohem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 70 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zlaté kynuté domácí buchty s tvarohem - postup přípravy

Tradiční kynuté tvarohové buchty se mohou stát vaší chloubou. Recept na ně nám poskytla paní Lenka Sedláčková, budou podle něho dokonalé.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte cukr, rozdrobené droždí a vlažné mléko. Zamíchejte a několik minut počkejte, dokud nezačne pracovat kvásek. Poté přidejte prosátou mouku, vanilkový cukr, vejce, citronovou kůru a změklé máslo. Vypracujte rukou nebo robotem do hladkého a nelepivého těsta. Poté mísu přikryjte a nechte hodinu kynout.

2. KROK

V misce si na náplň rozmíchejte tvaroh z alobalu, vejce, vanilkový cukr a dle chuti oslaďte.

3. KROK

Připravte si olejem vymazaný pekáč. Rukou berte kusy těsta, udělejte z nich placičku a do ní zabalte trochu tvarohové náplně. Dejte je do pekáče a nechte asi 10 minut kynout. Poté vršek všech buchet potřete olejem.

4. KROK

Rozehřejte troubu na 170 °C a pečte, dokud nebudou buchty krásně zlaté. Po vyndání z trouby je ještě horké potřete olejem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů