Zlaté kynuté domácí buchty s tvarohem - postup přípravy
Tradiční kynuté tvarohové buchty se mohou stát vaší chloubou. Recept na ně nám poskytla paní Lenka Sedláčková, budou podle něho dokonalé.
Na těsto
Na náplň
Do mísy dejte cukr, rozdrobené droždí a vlažné mléko. Zamíchejte a několik minut počkejte, dokud nezačne pracovat kvásek. Poté přidejte prosátou mouku, vanilkový cukr, vejce, citronovou kůru a změklé máslo. Vypracujte rukou nebo robotem do hladkého a nelepivého těsta. Poté mísu přikryjte a nechte hodinu kynout.
V misce si na náplň rozmíchejte tvaroh z alobalu, vejce, vanilkový cukr a dle chuti oslaďte.
Připravte si olejem vymazaný pekáč. Rukou berte kusy těsta, udělejte z nich placičku a do ní zabalte trochu tvarohové náplně. Dejte je do pekáče a nechte asi 10 minut kynout. Poté vršek všech buchet potřete olejem.
Rozehřejte troubu na 170 °C a pečte, dokud nebudou buchty krásně zlaté. Po vyndání z trouby je ještě horké potřete olejem.