Zmrzlina bez cukru ze zralých banánů - postup přípravy
Dopřejte si letos v létě zdravější mlsání v podobě zmrzliny bez přidaného cukru! Postačí vám k tomu jen dobře zralé banány a několik dalších běžně dostupných ingrediencí. Z výsledku budete nadšení nejen vy, ale především vaše ratolesti!
Ingredience
Nejprve si připravte domácí kakaovou zmrzlinu. Oloupejte si pečlivě čtyři dobře zralé banány, pak je nakrájejte na plátky a vyskládejte na tác nebo na talíř. Poté ovoce dejte do mrazáku alespoň na dvě hodiny.
V další fázi vložte banány do mixéru, zasypte kakaovým práškem a rozmělněte na jemný krém. Ten ještě můžete vychladit krátce v mrazáku před podáváním. Až budete mít hotovou kakaovou zmrzlinu, vrhněte se na přípravu té jahodové.
Postup opakujte, tj, čtyři banány oloupejte, nakrájejte a zamrazte. Následně rozmixujte s mraženými jahodami a výsledek je na světě.
Jak servírovat domácí zmrzlinu?
Oba druhy domácí zmrzliny z banánů můžete podávat například ve zmrzlinovém poháru se sušenkami i čerstvým ovocem typu borůvky, meruňky a podobně. Na vrchu pak vynikne lahodná čerstvá šlehačka i čokoládový toping. Přejeme dobrou chuť.
Bonusový recept: Připravte si klasickou smetanovou zmrzlinu s příchutí tvarohu
A na závěr zde pro vás máme tip na lahodnou smetanovou zmrzlinu, která skutečně není pro žádné dietáře. Potřebovat budete tyto ingredience:
- tučná smetana ke šlehání: ½ l
- měkký tvaroh: ¼ g
- vanilkový cukr: 2 až 3 balíčky
Jak připravit jednoduchou a rychlou smetanovou zmrzlinu s tvarohem?
Nejprve si smetanu vyšlehejte do tuhého sněhu. Poté do ní zakomponujte dle chuti vanilkové cukry, a nakonec i měkký tvaroh. Směs vložte do plastové misky, zaklopte víkem a dejte mrazit ideálně přes noc do mrazáku. Možné je směs dle preferencí ochutit nasekanou čokoládou, kokosem, nebo třeba i mletými oříšky.