Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zmrzlina bez cukru ze zralých banánů

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Zmrzlina bez cukru ze zralých banánů - postup přípravy

Dopřejte si letos v létě zdravější mlsání v podobě zmrzliny bez přidaného cukru! Postačí vám k tomu jen dobře zralé banány a několik dalších běžně dostupných ingrediencí. Z výsledku budete nadšení nejen vy, ale především vaše ratolesti!

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Nejprve si připravte domácí kakaovou zmrzlinu. Oloupejte si pečlivě čtyři dobře zralé banány, pak je nakrájejte na plátky a vyskládejte na tác nebo na talíř. Poté ovoce dejte do mrazáku alespoň na dvě hodiny.




V další fázi vložte banány do mixéru, zasypte kakaovým práškem a rozmělněte na jemný krém. Ten ještě můžete vychladit krátce v mrazáku před podáváním. Až budete mít hotovou kakaovou zmrzlinu, vrhněte se na přípravu té jahodové.

Postup opakujte, tj, čtyři banány oloupejte, nakrájejte a zamrazte. Následně rozmixujte s mraženými jahodami a výsledek je na světě.


Jak servírovat domácí zmrzlinu?

Oba druhy domácí zmrzliny z banánů můžete podávat například ve zmrzlinovém poháru se sušenkami i čerstvým ovocem typu borůvky, meruňky a podobně. Na vrchu pak vynikne lahodná čerstvá šlehačka i čokoládový toping. Přejeme dobrou chuť.

Bonusový recept: Připravte si klasickou smetanovou zmrzlinu s příchutí tvarohu

A na závěr zde pro vás máme tip na lahodnou smetanovou zmrzlinu, která skutečně není pro žádné dietáře. Potřebovat budete tyto ingredience:

  • tučná smetana ke šlehání: ½ l
  • měkký tvaroh: ¼ g
  • vanilkový cukr: 2 až 3 balíčky

Jak připravit jednoduchou a rychlou smetanovou zmrzlinu s tvarohem?

Nejprve si smetanu vyšlehejte do tuhého sněhu. Poté do ní zakomponujte dle chuti vanilkové cukry, a nakonec i měkký tvaroh. Směs vložte do plastové misky, zaklopte víkem a dejte mrazit ideálně přes noc do mrazáku. Možné je směs dle preferencí ochutit nasekanou čokoládou, kokosem, nebo třeba i mletými oříšky.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů