Růžičkové buchty s makovou náplní

i Zdroj fotografie: Martina Wágnerová
i Zdroj fotografie: Martina Wágnerová
i Zdroj fotografie: Martina Wágnerová
ČAS PŘÍPRAVY
90 minut
ČAS VAŘENÍ
45 minut
NÁROČNOST
Snadná

Růžičkové buchty s makovou náplní - postup přípravy

Zajímavou variací na makové buchty jsou takzvané buchty růžičkové, které chutnají podobně, ale připravují se odlišně. Recept na ně nám poskytla paní Martina Wágnerová.
1. KROK

Všechny suroviny na těsto dejte do zadělávací mísy, mléko by mělo být vlažné. Vypracujte z něho robotem nebo rukama lesklé nelepivé těsto. Mísu přikryjte a dejte na teplejší místo hodinu kynout.

2. KROK

Mezitím si připravte náplň. V míse smíchejte strouhaný perník, cukr, rum a zavařeninu. Mléko v hrnci přiveďte k varu a přisypejte mletý mák. Krátce ho povařte, Hotový mák pak dejte do mísy k připravené směsi, vše dobře promíchejte a nechte vychladnout.

3. KROK

Vykynuté těsto vyklopte na vál, pokud se bude lepit, mírně ho pomoučněte. Rozdělte ho na 3 díly. Z každého udělejte obdélníkovou placku asi 5 milimetrů silnou. Každou potřete třetinou makové náplně. Pak ji srolujte a konec přilepte prsty, aby roláda držela. Trochu ji roztáhněte rukama do délky a nití podobně jako knedlíky nařežte na 10 plátků.

4. KROK

Plech s vysokým okrajem vymažte sádlem. Plátky těsta dejte na plech naležato, aby byla náplň vidět, a skládejte je podobně jako buchty. Pomažte je rozpuštěným sádlem a dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C na asi 40 až 45 minut.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (78%) 168 hlasů
Nahlásit chybu
111 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt