Vánoční speciál, 1. díl: Adventní kalendář svátečního pečení, recepty na polevy, krémy a těsta na cukroví

Blíží se období adventu a s ním i každoroční otázky okolo svátečního pečení. První díl našeho vánočního speciálu přináší podrobný návod, jak si rozplánovat pečení a kdy si připravit které druhy cukroví, i nejlepší recepty na polevy, krémy a základní těsta.

i Zdroj: iStock Vánoční speciál, 1. díl: Adventní kalendář svátečního pečení, recepty na polevy, krémy a těsta na cukroví

Patříte mezi ty hospodyňky, které každý rok pečou několik druhů cukroví, ale nikdy nevíte s jistotou, kdy vlastně začít s chystáním těst a následným pečením? Máme pro vás přehledný návod, který vás provede celým adventem krok za krokem, neděli po neděli. A pro zapálené čtenářky čeká na konci překvapení ve formě bonusového receptu.




Polevy na perníčky a cukroví

Žádné správné perníčky se neobejdou bez kvalitní bílkové polevy, která není příliš hustá ani řídká, drží tvar a neroztéká se. Nehledě na to, jestli kreslíte jednoduché obrysy nebo detailní, až profesionální vzory, jako je například krajka, poleva podle našeho receptu vám pomůže vykouzlit tu pravou sváteční atmosféru.

Pokud jste naopak fanoušky cukroví v čokoládě, pak nesmíte minout náš recept na lesklou čokoládovou polevu. Bude se vám hodit například na marokánky, košíčky, pudinkové banánky a další. Lze ji však využít také na klasické dezerty a narozeninové dorty.

Krémy na vánoční cukroví

Co by byly některé druhy cukroví bez krému, který dokáže obyčejný kousek těsta povýšit na novou úroveň. Ať už budete plnit trubičky nebo košíčky, zdobit korpusy na pařížské rohlíčky nebo jen slepovat linecké a jemu podobné cukroví, výběr správného receptu na krém je důležitým krokem.

Přinášíme proto 4 nejoblíbenější recepty na krém, které vám pomůžou vaše domácí pečení dotáhnout k dokonalosti. Sáhnete po klasickém máslovém, temném čokoládovém či jemném karamelovém?


Základní těsta na vánoční cukroví

Klíčem k úspěchu během vánočního pečení je především příprava těst na jednotlivé druhy cukroví. Vyzkoušejte naše jednoduché hrnkové těsto, které lze univerzálně využít na různé slepované cukroví. Milovníci klasiky naopak ocení starý rodinný recept na těsto na linecké, které v lednici vydrží velmi dlouhou dobu, a tři základní těsta na oblíbená česká cukroví, která každoročně nesmí chybět snad na žádném svátečním stole. Pečení zdar!

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert, moučník či cukroví, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Zdroje: Autorský článek

Kdy začínáte péct první cukroví?