Domácí zmrzlina s trojím topingem jako pravá od McDonald’s - postup přípravy
Zmrzliny z řetězce s rychlým občerstvením jsou už bezmála legendární. Za tou nezaměnitelnou a oblíbenou chutí ale nestojí žádné drahé ani zvláštní ingredience, ochucovadla ani postupy. Stačí tři obyčejné přísady a chvilka času na jejich promíchání a zamrazení. Dokonalost je takřka zajištěna, na receptu není možné nic zkazit, a tak ho zvládne připravit i začátečník.
Zmrzlina
Jahodový toping
Karamelový toping
Čokoládový toping
Zmrzlina
Do mísy nalijte smetanu, přidejte vanilkový cukr a kondenzované mléko a ponorným mixérem směs promixujte do homogenní konzistence. Tuto směs pak rozdělte do dvou uzavíratelných sáčků o objemu 1,2 litru. Sáčky dobře uzavřete, hmotu v nich vyrovnejte do roviny a vložte do mrazáku alespoň na 6 hodin. Po šesti hodinách otevřete sáčky se zmraženou hmotou, kterou nalámejte na kousky a vložte je do misky kuchyňského robotu. Nechte 5 minut odstát, rozemelte do krémové konzistence a zmrzlinu podávejte přelitou vychlazeným jahodovým, čokoládovým či karamelovým topingem.
Jahodový toping
Pro přípravu jahodové omáčky na zmrzlinu umyjte a rozkrájejte jahody, vložte je do hrnce a zasypejte cukrem. Jakmile pustí šťávu, postavte je na kamna, přiveďte k varu a na mírném ohni za občasného míchání vařte, dokud se kousky ovoce nezačnou úplně rozpadat. Poté odstavte z kamen, nechte vychladnout a podávejte buďto s kousky ovoce, anebo omáčku promixujte tyčovým mixérem.
Karamelový toping
Do hrnce nalijte dvě lžíce vody a přisypejte cukr v co nejrovnoměrnější vrstvě vyrovnaný po celém dně. Nic nemíchejte, jen hrnec postavte na kamna a na střední teplotu zahřívejte, dokud se cukr úplně nerozpustí a nezíská zlatavou barvu. Směs ani teď nemíchejte, jen čas od času hrncem jemně zakružte. Poté zahřejte tekutou smetanu a nalijte ji v hrnci do karamelu. Když směs přestane divoce bublat a prskat, můžete ji promíchat. Přidejte sůl a máslo, znovu promíchejte a nechte zchladnout.