Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemný a nadýchaný kakaový chlebíček s medem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Jemný a nadýchaný kakaový chlebíček s medem - postup přípravy

Snadný a rychlý moučník se hodí pro každou příležitost. Ať už je třeba uctít návštěvu, doplnit nedělní stůl, anebo jen zahnat zuřivou chuť na sladké svých ratolestí. Kakaový chlebíček s medem splňuje všechna kritéria takového moučníku bezezbytku. Je rychlý, za málo peněz, z dobře dostupných surovin, které obvykle beztak míváte doma a není náročný na přípravu. Nakonec si ho děti mohou s trochou vašeho dohledu upéct i samy.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Formu na biskupský chlebíček vytřete s pomocí silikonového štětce trochou oleje a na něj přilepte ze všech stran pečicí papír. Troubu zapněte, aby se rozehřála na 180 °C, protože příprava těsta je velice rychlá a než bude hotové, trouba bude tak akorát připravena na pečení.

2. KROK

Do hluboké misky nasypejte cukr, přidejte k němu med. Přilijte dvě deci teplé vody, přihoďte špetku soli a dvě třetiny čajové lžičky jedlé sody. Metličkou všechny ingredience v misce velmi dobře promíchejte. V mikrovlnné troubě nebo na kamnech ve vodní lázni rozpusťte máslo a metličkou ho zašlehejte do čokoládové kompozice. Do jiné misky prosejte přes jemné sítko hladkou mouku a prášek do pečiva a pokud chcete, můžete přisypat také kousky pražených lískových oříšků a nalámanou čokoládu. Těsto naposledy dobře promíchejte a vlijte ho do připravené formy. Stěrkou ho urovnejte do rovnoměrné a rovné vrstvy a vložte chlebíček do trouby vyhřáté na 180 °C péct po dobu kolem 40 minut.

3. KROK

Zda je těsto náležitě upečené, zkontrolujte s pomocí zapíchnutého párátka či špejle. Pokud je po vytažení párátko suché, koláč je dopečen a můžete ho vytáhnout z trouby. Jestliže na párátku po zapíchnutí do těsta ulpívají mokré kousky, je třeba dobrotu ještě chvíli dopéct a následně test zopakovat.

4. KROK

Dopečený čokoládový chlebíček vytáhněte z trouby, nechte ho úplně vychladnout a s pomocí pečicího papíru ho opatrně vyndejte ven z formy. Povrch přes sítko posypejte moučkovým cukrem a podávejte se šálkem voňavého čaje nebo kávy. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů