Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pražský krém do dezertů a vánočního cukroví

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 4 minuty

Pražský krém do dezertů a vánočního cukroví - postup přípravy

Pražský krém s kondenzovaným mlékem je dokonalým doplňkem dezertů a vánočního cukroví. Jeho výhodou je, že ho připravíte rychle a bez použití smetany.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné žloutky smíchejte s vanilkovým cukrem a vodou. Do rendlíku nalijte kondenzované mléko a žloutkovou směs do něj vmíchejte. 

2. KROK

Směs zahřejte na teplotu 82 °C. Poté, co směs začne vřít, odstavte ji z tepla, vlijte do misky, kterou přikryjte potravinovou fólií a nechte ji vychladnout.

3. KROK

Tip: Tento krok můžete udělat i za pomoci vodní lázně. Fólii na směs položte tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup.

4. KROK

V samostatné míse šlehejte 1–2 minuty máslo, do kterého vešlehejte kakaový prášek. Následně přidejte polovinu žloutkové směsi a šleháním ingredience spojte. 

Poznámka: Množství žloutkového krému použijte tolik, aby krém nebyl příliš hutný ani řídký.

5. KROK

Do směsi kápněte rumové aroma a vzniklý krém použijte k přípravě dezertů nebo cukroví.

Tip: Místo rumového aromatu můžete použít lžičku koňaku. Do krému nemusíte přidávat žádný alkohol, pokud nechcete.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů