Pražský krém do dezertů a vánočního cukroví - postup přípravy
Pražský krém s kondenzovaným mlékem je dokonalým doplňkem dezertů a vánočního cukroví. Jeho výhodou je, že ho připravíte rychle a bez použití smetany.
Ingredience
Vaječné žloutky smíchejte s vanilkovým cukrem a vodou. Do rendlíku nalijte kondenzované mléko a žloutkovou směs do něj vmíchejte.
Směs zahřejte na teplotu 82 °C. Poté, co směs začne vřít, odstavte ji z tepla, vlijte do misky, kterou přikryjte potravinovou fólií a nechte ji vychladnout.
Tip: Tento krok můžete udělat i za pomoci vodní lázně. Fólii na směs položte tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup.
V samostatné míse šlehejte 1–2 minuty máslo, do kterého vešlehejte kakaový prášek. Následně přidejte polovinu žloutkové směsi a šleháním ingredience spojte.
Poznámka: Množství žloutkového krému použijte tolik, aby krém nebyl příliš hutný ani řídký.
Do směsi kápněte rumové aroma a vzniklý krém použijte k přípravě dezertů nebo cukroví.
Tip: Místo rumového aromatu můžete použít lžičku koňaku. Do krému nemusíte přidávat žádný alkohol, pokud nechcete.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Торты и Кулинария Cakes & Cooking