Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanová kostka z cukrářských piškotů

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Smetanová kostka z cukrářských piškotů - postup přípravy

Připravit něco sladkého se dá klidně i bez pečení. Stačí jenom vědět, jak na to. Správná kombinace surovin umí doslova zázraky. Jako v tomto případě, kdy v dezertu nechybí to hlavní – smetana, ovoce, ale také těsto, které není nutné dávat do trouby.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Vezměte cukrářské piškoty a vyskládejte je jeden vedle druhého ideálně do čtvercové formy. Tu nejprve vyložte běžnou potravinovou folií. Cukrářské piškoty by měly tvořit jak samotné dno, tak by měly tvořit také boky a vytvářet písmeno U. Boční případně můžete použít až později, při aplikaci krému. Je však dobré mít je při ruce připraveny.

2. KROK

Slijte broskvový kompot a do nálevu vložte želatinu, kterou nechte klasicky nabobtnat. Mezi tím použijte mascarpone, nebo také sýr Philadelphia. Začněte ho mixovat společně se smetanou a do směsi přidávejte moučkový cukr, vanilkovou esenci a také přilijte trochu nálevu z broskvového kompotu, který vám pomůže vytvořit správnou konzistenci.

3. KROK

Do krémového základu přidejte také několik na drobné kousky nakrájených broskví a také většinu želatiny – trochu si nechte na závěr. Vše důkladně zamíchejte a můžete aplikovat do formy. Krémovou smetanovou směs postupně nanášejte na spodní vrstvu piškotů a zajistěte, aby držela i mezi piškoty bočními.

4. KROK

Vezměte kompotované broskve a nakrájejte je na plátky. Ty vyložte jeden vedle druhého na horní vrstvu smetanového krému. Vezměte zbytek ušetřené želatiny a naneste ji na vrstvu broskví. Celou formu s vaším dezertem vložte na několik hodin do lednice, dokud vše dokonale neztuhne. Poté vyndejte a opatrně vyjměte z formy. Následně krájejte na obdélníkové pláty, které můžete servírovat. Nejenom, že smetanový dezert bude dokonale chutnat, ale on také báječně vypadá.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů