Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vegetariánské placky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vegetariánské placky - postup přípravy

Máte chuť na bezmasý pokrm? Potom vyzkoušejte smažené vegetariánské placky z cukety, mrkve, jarní cibulky a brambor. Jsou skutečně velmi lahodné a šťavnaté! Dopřát si je můžete třeba k rychlé večeři s rodinou anebo perfektně poslouží jako občerstvení pro návštěvu k pivu.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si pečlivě oloupete a očistíte mrkev, brambor a také cukety. Všechny tyto suroviny omyjte vodou a nastrouhejte nahrubo do velké mísy. Z cukety navíc ještě vymačkejte přebytečnou tekutinu.




Dále k zelenině přidejte najemno nasekanou a omytou jarní cibulku, vložte dvě vejce, přisypte hladkou mouku a také okořeňte pepřem a solí.

Tvoření vegetariánských placek a jejich smažení

Ze všech ingrediencí vypracujte homogenní těsto, z kterého pak tvořte rukama stejně velké placky. Ty nakonec obalte z obou stran v hladké mouce a smažte na rozpáleném rostlinném oleji dozlatova. Před podáváním nechte placky okapat od přebytečného tuku na papírových utěrkách.

Servírování vegetariánských placek

Usmažené vegetariánské placky konzumujte ideálně teplé. Skvělé však budou i po vychladnutí na svačinu. Podávat k nim můžete třeba řádně vychlazené pivo. Hodit se budou i různé omáčky a dipy k dochucení. Přejeme vám dobrou chuť!

Tipy na závěr

Pakliže se bez masa a uzenin neobejdete, můžete do zeleninového těsta přidat jemně pokrájenou libovou šunku, klobásku anebo slaninu. Je jen na vás, jak si pokrm ozvláštníte. Hodit se budou ostatně i různé čerstvé bylinky jemně nakrájené, jako pažitka, petrželka, koriandr a podobně.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů