Vychutnejte si žampionovou polévku, kterou jednoduše musíte ochutnat - postup přípravy
Dnes se podíváme na kuřecí polévku se žampiony a dalšími surovinami, které seženete během celého roku v každém obchodě s potravinami. Připravte své rodině neuvěřitelně chutnou a krémovou polévku, kterou si vychutnají všichni členové rodiny. A zejména ti, kteří patří mezi velké milovníky žampionů.
Rozhodně toho není málo, ale všechny suroviny jsou dobře dostupné, levné a stejně jako do většiny polévek, jich potřebujete poměrně hodně. Krémové polévky jsou vynikající a můžete do nich skrýt hodně zeleniny, kterou byste jinak do svých dětí jen těžko dostávali. Dnes se podíváme na kuřecí polévku, kterou si vychutná každé dítě.
Ingredience
Do hrnce nalijte vodu a přidejte kuřecí prsa. Do vody přidejte také celou cibuli a dejte na oheň. Jakmile se voda začne vařit, odstraňte pěnu a vařte dalších 15 minut na středním plamenu, dokud nebude maso uvařené.
Omyjte a očistěte houby. Poté je nakrájejte na tenké plátky. Na sporák dejte pánev a nechte ji rozhřát. Přidejte houby a smažte na vysoké teplotě, dokud se neodpaří všechna voda. Dochuťte solí, mletým pepřem a lisovaným česnekem. Důkladně promíchejte a stáhněte z ohně.
Oloupané brambory a mrkev nakrájejte na kostičky. Po 15 minutách vyndejte z hrnce maso a cibuli a místo nich tam dejte brambory a mrkev.
Než se uvaří, nastrouhejte tavený sýr a přidejte ho do polévky. Průběžně míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a přidejte do polévky. Stejně tak tam přidejte houby a stroužek prolisovaného česneku. Nezapomeňte na bobkový list, kuličky černého pepře a trochu soli. Vařte 5 minut a poté odstavte z ohně.