Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vychutnejte si žampionovou polévku, kterou jednoduše musíte ochutnat

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Vychutnejte si žampionovou polévku, kterou jednoduše musíte ochutnat - postup přípravy

Dnes se podíváme na kuřecí polévku se žampiony a dalšími surovinami, které seženete během celého roku v každém obchodě s potravinami. Připravte své rodině neuvěřitelně chutnou a krémovou polévku, kterou si vychutnají všichni členové rodiny. A zejména ti, kteří patří mezi velké milovníky žampionů.

Rozhodně toho není málo, ale všechny suroviny jsou dobře dostupné, levné a stejně jako do většiny polévek, jich potřebujete poměrně hodně. Krémové polévky jsou vynikající a můžete do nich skrýt hodně zeleniny, kterou byste jinak do svých dětí jen těžko dostávali. Dnes se podíváme na kuřecí polévku, kterou si vychutná každé dítě.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Do hrnce nalijte vodu a přidejte kuřecí prsa. Do vody přidejte také celou cibuli a dejte na oheň. Jakmile se voda začne vařit, odstraňte pěnu a vařte dalších 15 minut na středním plamenu, dokud nebude maso uvařené.

2. KROK

Omyjte a očistěte houby. Poté je nakrájejte na tenké plátky. Na sporák dejte pánev a nechte ji rozhřát. Přidejte houby a smažte na vysoké teplotě, dokud se neodpaří všechna voda. Dochuťte solí, mletým pepřem a lisovaným česnekem. Důkladně promíchejte a stáhněte z ohně.

3. KROK

Oloupané brambory a mrkev nakrájejte na kostičky. Po 15 minutách vyndejte z hrnce maso a cibuli a místo nich tam dejte brambory a mrkev.

4. KROK

Než se uvaří, nastrouhejte tavený sýr a přidejte ho do polévky. Průběžně míchejte, dokud se sýr nerozpustí.

5. KROK

Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a přidejte do polévky. Stejně tak tam přidejte houby a stroužek prolisovaného česneku. Nezapomeňte na bobkový list, kuličky černého pepře a trochu soli. Vařte 5 minut a poté odstavte z ohně.

6. KROK

Pokud chcete, můžete si připravit také krutony z chleba a podávat je k polévce.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů