Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Fazole nadivoko s hovězím masem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Fazole nadivoko s hovězím masem - postup přípravy

Jednoduchý recept na fazole s hovězím masem v zeleninové omáčce je skvělou inspirací pro všechny milovníky luštěninových pokrmů. Podělila se o něj s námi zkušená domácí kuchařka, paní Ilona Šimůnková.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Pokud budete vařit ze sušených fazolí, dejte je namočit na 24 hodin do studené vody. Druhý den je slijte, zalijte novou vodou a vařte je doměkka, což bude trvat třeba 2 až 3 hodiny. Pokud plánujete použít fazole z konzervy, máte o starost méně.

2. KROK

Hovězí maso nakrájejte na kostky, vložte ho do misky a podle chuti ho posypejte solí, pepřem a sladkou paprikou. Vše důkladně promíchejte, aby se každý kousek masa obalil kořením.

3. KROK

Cibuli nasekejte nadrobno, v hrnci rozehřejte sádlo, opečte na něm cibuli a přihoďte k ní okořeněné maso. Nechte jej opéct ze všech stran do mírně zlatavé barvy.

4. KROK

Mezitím nakrájejte kořenovou zeleninu na kostky. K opečenému masu přihoďte bobkový list a špetku nového koření, přidejte rajčatový protlak, pokrájenou zeleninu a vše podlijte trochou vody. Promíchejte, přiklopte hrnec pokličkou a nechte směs dusit, dokud maso i zelenina zcela nezměknou.

5. KROK

Z podušené směsi vyjměte maso a bobkový list a zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Do vzniklého pyré přidejte vařené či konzervované fazole, podle chuti osolte a opepřete, zjemněte trochou sladké smetany, nechte ještě krátce povařit a podávejte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů