Fazole nadivoko s hovězím masem - postup přípravy
Jednoduchý recept na fazole s hovězím masem v zeleninové omáčce je skvělou inspirací pro všechny milovníky luštěninových pokrmů. Podělila se o něj s námi zkušená domácí kuchařka, paní Ilona Šimůnková.
Ingredience
Pokud budete vařit ze sušených fazolí, dejte je namočit na 24 hodin do studené vody. Druhý den je slijte, zalijte novou vodou a vařte je doměkka, což bude trvat třeba 2 až 3 hodiny. Pokud plánujete použít fazole z konzervy, máte o starost méně.
Hovězí maso nakrájejte na kostky, vložte ho do misky a podle chuti ho posypejte solí, pepřem a sladkou paprikou. Vše důkladně promíchejte, aby se každý kousek masa obalil kořením.
Cibuli nasekejte nadrobno, v hrnci rozehřejte sádlo, opečte na něm cibuli a přihoďte k ní okořeněné maso. Nechte jej opéct ze všech stran do mírně zlatavé barvy.
Mezitím nakrájejte kořenovou zeleninu na kostky. K opečenému masu přihoďte bobkový list a špetku nového koření, přidejte rajčatový protlak, pokrájenou zeleninu a vše podlijte trochou vody. Promíchejte, přiklopte hrnec pokličkou a nechte směs dusit, dokud maso i zelenina zcela nezměknou.
Z podušené směsi vyjměte maso a bobkový list a zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Do vzniklého pyré přidejte vařené či konzervované fazole, podle chuti osolte a opepřete, zjemněte trochou sladké smetany, nechte ještě krátce povařit a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.