Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá frankfurtská polévka s párkem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Rychlá frankfurtská polévka s párkem - postup přípravy

Pokud u vás na stole nesmí chybět při víkendovém obědu polévka, nechte se inspirovat YouTube kanálem Vaříme s Mozkem. Frankfurtská polévka je snadná, rychlá a nepotřebujete na její přípravu žádné speciální suroviny.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Očistěte si cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Do hrnce nalijte olej a nechte ho rozpálit. Poté přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Nakrájejte párky na kolečka a přidejte je k orestované cibuli.

2. KROK

Do hrnce přisypte 2 lžíce hladké mouky, promíchejte a krátce osmažte. Vmíchejte 1 lžíci mleté sladké papriky, po pár vteřinách přilijte vodu a přidejte jeden bujón. Polévku vařte 10 minut. Pokud chcete, aby měla silnější chuť, nahraďte vodu a bujón vývarem.

3. KROK

Mezitím, co se polévka vaří, si oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Poté je přidejte do hrnce a dochuťte solí a mletým pepřem. Jakmile budou brambory měkké, přilijte mléko nebo smetanu a ještě chvíli provařte.

4. KROK

Hotovou polévku můžete ihned podávat. Nakonec ji ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou. Servírujte ji samotnou nebo s pečivem.

5. KROK

Tip: Jakmile bude polévka hotová, přidejte špetku sušené majoránky, která polévku krásně provoní. 

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů