Kuličky à la Raffaello s mandlí uvnitř a jen ze tří surovin - postup přípravy
Vánoční cukrářské tvoření nabírá na plných obrátkách a hospodyňky přemýšlejí nad tím, jestli připravit ještě ten osmnáctý druh, anebo ne. Pokud vyčleníte pár minut volného času, můžete si připravit nepečené a superrychlé kuličky ve stylu pralinek Raffaello. Vypadají luxusně a mnohem složitěji, než jaké ve skutečnosti jsou. Je to geniální, pohledný a velmi lahodný dezert.
Ingredience
Do hluboké mísy nasypejte sušený strouhaný kokos a nalijte do něj jednu plechovku kondenzovaného mléka. S pomocí stěrky nezapomeňte plechovku řádně vyškrabat! Pak kokos s mlékem promíchejte a společně promačkejte stěrkou, abyste získali soudržné a jednolité těsto. Když je hotové, zakryjte ho v misce čistou utěrkou a nechte ho 10 minut odležet.
Mezitím vsypte mandlová jádra do kastrůlku, zalijte je studenou vodou tak, aby byly všechny dobře ponořené a vložte je na kamna, kde je na vysokou teplotu přiveďte k varu. Vařte jádra kolem pěti minut, dokud se z jejich povrchu neuvolní hnědá slupka, což vyzkoušejte na jedné z mandlí. Dejte pozor, abyste se přitom nespálili.
Hotové mandle slijte, zchlaďte studenou vodou a s pomocí prstů z nich sloupněte hnědou slupku. Pak očištěná jádra vsypte na kus papírové utěrky a velmi důkladně je osušte od přebytečné vody. Vsypte mandle do misky a nechte je zchladnout a odpařit co nejvíce do sucha.
Na talíř nasypejte půl hrnku strouhaného kokosu. Odkryjte mísu s kokosovou hmotou a odebírejte z ní lžičkou malé kousky. Ty v prstech zformujte do kuličky, tu pak do placky a do jejího středu položte mandli. Dobře jádro uzavřete do hmoty, zformujte z ní hladkou a pravidelnou kouli, kterou obalte ve strouhaném kokosu. Takto zpracujte i zbytek těsta, vyrovnejte hotové kuličky na talíř do tvaru ozdobné pyramidy a podávejte.