Pracny a jak na ně

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
90 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Pracny a jak na ně - postup přípravy

Cítíte tu omamnou kořeněnou vůni, která se prolíná se sladkostí cukru? Kdo by nemiloval křehoučké pracny. Ty neodmyslitelně na sváteční stůl patří. Každý je však připravuje trochu odlišným způsobem. Nyní vám přinášíme tip na cukroví, které nemá konkurenci. Zavzpomínejte na své dětství a upečte si ty nejdokonalejší pracny, které jste kdy ochutnali.

K ruce si vezměte velkou mísu a prosejte do ní přes jemné sítko hladkou mouku a moučkový cukr. Poté vsypte i mleté vlašské či lískové oříšky, kakaový prášek, mletou skořici, mletý hřebíček, změklé máslo, vajíčko a vypracujte ideálně rukama hladké nelepivé těsto. Poté z něj vytvarujte bochníček, zabalte do potravinové fólie a nechte odležet v lednici po dobu alespoň šedesáti minut.

V tento moment je vhodné předehřát si troubu na 170 až 180 °C. Dále vychlazené těsto vyjměte z lednice a plňte jím připravené formičky na pracny. Uprostřed každého kousku udělejte prstem menší prohlubeň, tak se cukroví lépe vyklopí po upečení.




Naplněné formičky položte na plech a dejte péct na zhruba 7 až 10 minut. Vždy záleží na velikosti dané pracny. Těm malým postačí i 5 až 6 minut. Upečené pracny vyklopte opatrně z formiček, obalte v moučkovém cukru a uskladněte v krabici na suchém a chladnějším místě.

A nezapomeňte svůj výtvor ochutnat, je totiž báječný.

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 189 hlasů
Nahlásit chybu
123 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
rychlé pokrmy
Bramborové placky à la pizza se šunkou a mozzarellou
0 hlasů
15 minut
15 minut
Přílohy, pečivo
V hlavní roli chleba: Obložená topinka a jogurtový chlebíček
0 hlasů
minut
minut
rychlé pokrmy
2 luxusní recepty na zapečenou plněnou bagetu
0 hlasů
15 minut
15 minut
rychlé pokrmy
Zapečená bageta se sýrem, máslem, česnekem a petrželkou
0 hlasů
10 minut
20 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty