Jednoduchý, rychlý a velmi aromatický jablečný koláč - postup přípravy
Dnes se podíváme na jednoduchý, rychlý a velmi chutný recept na jablečný koláč. Užijte si tento jedinečný dezert, který bude milovat každé dítě a všichni hosté, kteří k vám přijdou na návštěvu.
Drobenkové těsto
Náplň
Pusinky
V první řadě si oddělte žloutky od bílků. Do mísy dejte žloutky, sůl, cukr a nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Použijte mixér a šlehejte po dobu 3 minut. Začněte na nejnižší rychlosti a postupně ji zvyšujte. Poté přidejte měkké máslo a dále míchejte, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
V samostatné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva. Tuto směs přidejte do mísy se žloutky a smíchejte vše dohromady lžící nebo rukama. Měli byste získat drobky. Nyní oloupejte jablka a odstraňte semínka. Jablka nastrouhejte a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Dejte jablka do misky a přidejte k nim cukr, skořici a kukuřičný škrob. Důkladně promíchejte.
Připravte si formu s odnímatelným dnem a vyložte ho pečicím papírem. Okraje namažte máslem a do formy rozprostřete 2/3 drobků, které jste si připravili. Dobře je přitlačte rukama, abyste získali netradiční těstovitý základ. Nyní do formy dejte připravenou náplň a rovnoměrně rozetřete stěrkou nebo lžící. Náplň zakryjte zbylými drobky a prsty je rovnoměrně rozprostřete.
Lehce je upěchujte prsty. Takto připravený koláč vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečte po dobu 30-35 minut. Mezitím si připravte pusinky. Do mísy dejte bílky a vyšlehejte. Přidejte citronovou šťávu, sůl a cukr. Znovu vyšlehejte. Koláč vyndejte z trouby, naneste lžící pusinky a pečte dalších 10 minut. Nechte vychladnout, odstraňte formu a máte hotovo!