Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Makáč aneb makový koláč s křupavou drobenkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Makáč aneb makový koláč s křupavou drobenkou - postup přípravy

Připravte si ten nejlepší makový dezert, který jste kdy jedli. Chcete-li si zpříjemnit snídani nebo nabídnout svým blízkým něco dobrého ke kávě, určitě vyzkoušejte recept podle paní Hany Petrášové.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Drobenka

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Heru smíchejte s moukou, kypřícím práškem a krupicovým cukrem. Vzniklou směs rozdělte na dvě části. 

Poznámka: Před použitím nechte heru změknout a nastrouhejte ji nahrubo – bude se vám s ní lépe pracovat.

2. KROK

Připravte si plech, vymažte jej tukem a první vrstvu drobenky na něj rovnoměrně rozprostřete. Následně smíchejte ingredience na náplň a směs rovnoměrně rozprostřete na první vrstvu drobenky, která je už na plechu. 

Tip: Plech nemusíte vymazávat, pokud jej vyložíte pečicím papírem.

3. KROK

Makovou směs poté zasypejte druhou vrstvou drobenky a makáč pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 35–40 minut. 

Poznámka: Mletý mák, který použijete, nevařte. 

4. KROK

Poté, co makáč upečete, jej nechte chvíli vychladnout a můžete podávat. 

Tip: Skvěle makový pokrm chutná v kombinaci s kakaem nebo mlékem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů