Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé kynuté těsto na plněné pečivo, které připravíte během chvilky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut

Rychlé kynuté těsto na plněné pečivo, které připravíte během chvilky - postup přípravy

Dnes vám nabízíme jedinečný recept na kynuté těsto, které připravíte neuvěřitelně rychle. Toto těsto se připravuje pomocí horké vody. Nemusíte se toho obávat, protože vás provedeme celým procesem. Vyzkoušejte ho a zajisté budete mile překvapeni a můžete si díky tomu připravit koláče nebo chutné pečivo plněné oblíbenou náplní.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Cukr, sůl a suché droždí rozpusťte v teplé vodě. Stačit vám k tomu například kuchyňská odměrka nebo velký hrnek. Do hluboké mísy prosejte 500-550 gramů mouky. Uprostřed udělejte prsty důlek a nalijte do něj směs připravenou z droždí. Přidejte olej a důkladně promíchejte lžící, aby se všechny ingredience dokonale propojily.

2. KROK

Přidejte horkou vodu a rychle promíchejte lžící. Na pracovní plochu rozsypejte mouku a přesuňte tam připravené těsto. Zde můžete pokračovat v hnětení rukama. V případě potřeby můžete přidat více mouky. Získáte měkké a nelepivé těsto, se kterým budete moci následně dobře pracovat.

3. KROK

Vytvarujte z těsta kouli a vložte ji do hluboké mísy, kterou zakryjte čistou kuchyňskou utěrku. Nechte takto těsto odpočívat na teplém místě po dobu 10-15 minut. Mezitím si můžete připravit lahodnou náplň do pečiva podle svého chuti. Vynikající bude směs ze sýra nebo špenátu. Recept snadno najdete na internetu, pokud nemáte zrovna nápad nebo jste podobnou směs nikdy předtím nepřipravovali.

4. KROK

Věřte, že existuje mnoho receptů, které můžete vyzkoušet. Jakmile bude těsto odležené, můžete ho rozválet, naplnit a zabalit do podlouhlých koblížků, které následně usmažíte z obou stran na oleji. Uvidíte, že je příprava tohoto těsta velmi jednoduchá a rychlá. Když si připravíte také chutnou náplň, získáte během půl hodiny vynikající plněné pečivo, které potěší celou vaši rodinu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů