Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Úžasný krémový dezert z Itálie, který je skvělý ke kávě

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Úžasný krémový dezert z Itálie, který je skvělý ke kávě - postup přípravy

Každá domácí kuchařka potřebuje mít po ruce pár jednoduchých receptů na dezerty, které může udělat v případě nečekané návštěvy.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Jako první si připravte těsto. Měkké máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a špetku solí umíchejte mixérem 1-2 minuty, dokud se nespojí. Postupně přidávejte žloutky a pokaždé těsto promíchejte. Přidejte 2/3 prosáté mouky s práškem do pečiva. Promíchejte důkladně stěrkou. Těsto dejte na stůl zasypaný moukou a začněte s hnětením rukama, dokud nezískáte hladké a nelepivé těsto, se kterým budete moci dále pracovat.

2. KROK

Rozdělte ho na tři části (¼, ¼ a 2/4). Menší kousky zakryjte potravinářskou fólií a jeden z nich vložte do lednice.

3. KROK

Formu na pečení položte na pečicí papír. Musí být dost velký, aby zakryl i stěny formy. Největší kus těsta rozválejte na tloušťku asi 2 mm a přeneste na pečicí papír. Velikost plátu z těsta musí být stejná jako rozměry formy na pečení. Pečicí papír s těstem přeneste do formy nebo na plech podle vašeho výběru. Kousky menšího těsta rozválejte, rozkrájejte a udělejte z nich stěny koláče. Těsto na dně propíchejte vidličkou.

4. KROK

Nyní si připravte náplň. Bílky a špetku soli vyšlehejte mixérem do pěny. Poté přidejte moučkový cukr s vanilkovým cukrem a šlehejte, dokud se zcela nerozpustí. Přidejte kukuřičný škrob a znovu mixujte do hladka. Postupně přidejte také zakysanou smetanu do sněhu a zamíchejte je do směsi stěrkou krouživými pohyby. Měli byste to dělat rychle zdola nahoru.

5. KROK

Výslednou náplň přesuňte na připravené těsto do formy na pečení. Poslední malý kousek těsta vyndejte z lednice a nastrouhejte ho na struhadle. Drobky naneste na koláč.

6. KROK

Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a péct po dobu 45-50 minut. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů