Broskvový koláč podle babiččina receptu

i Zdroj fotografie: Aneta Mühlhandlová
i Zdroj fotografie: Aneta Mühlhandlová
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Broskvový koláč podle babiččina receptu - postup přípravy

Velmi chutný a rychlý koláč lze upéct z jednoduchého těsta s broskvemi sypaného drobenkou. Recept na něj nám poskytla paní Aneta Mühlhandlová, která jej zdědila po své babičce.
1. KROK

Vejce vyšlehejte s oběma cukry do světlé pěny. Přilijte rozpuštěné máslo a přisypejte mouku a prášek do pečiva. Vymíchejte těsto, které nalijte na menší plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Lze ho i vyložit pečicím papírem.

2. KROK

V misce smíchejte máslo, mouku, cukr a vanilkový cukr a prsty zpracovávejte tak dlouho, dokud nebudete mít krásnou drobenku. Pak dejte do těsta kousky broskví, ale jde použít i jiné oblíbené ovoce. Vše posypejte vrstvou drobenky.

3. KROK

Vložte plech s těstem do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečte 30 až 40 minut. Jestli je koláč hotový, vyzkoušejte špejlí.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 80 hlasů
Nahlásit chybu
100 lidí právě čte
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt