Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na pevný a stabilní krém se smetanovou chutí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Recept na pevný a stabilní krém se smetanovou chutí - postup přípravy

Mnoho dezertů chutná nejlépe, když k nim přidáte krém nebo šlehačku. Domácí krémy jsou pochopitelně mnohem chutnější a zdravější než kupované, a proto byste měli mít vždy po ruce spolehlivý recept. Dnes se podíváme na úžasný krém, se kterým budete moci snadno pracovat a chutná jako zmrzlina.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Připravte si hrnec se silným dnem, ve kterém budete krém připravovat. Vložte do ní smetanu, rozklepněte vejce, přidejte bramborový škrob a cukr. Vše důkladně promíchejte. Hrnec postavte na oheň a vařte směs za stálého míchání, dokud nezačne bublat. Neustále důkladně míchejte, jinak se směs přichytí ke dnu a budete muset začít znovu.

2. KROK

Jakmile začne tekutina bublat, okamžitě hrnec odstraňte z ohně. Poté přidejte vanilkový cukr a promíchejte. Směs přelijte do dostatečně velké mísy a zakryjte potravinářskou fólií. Takto nechte krém chladnout po dobu dvou hodin v lednici.

3. KROK

Nějakou dobu před začátkem přípravy krému si vyndejte máslo z lednice, aby mohlo změknout a ohřát se na pokojovou teplotu. Nyní ho vezměte a vyšlehejte do nadýchané hmoty. Do vyšlehané máslové hmoty postupně přidávejte připravený pudink a jemně ho zašlehejte. Dávejte pozor, aby se ingredience dokonale propojily.

4. KROK

Mísu s krémem opět zakryjte potravinářskou fólií tak, aby byla fólie v kontaktu s krémem. Vložte misku do lednice na další dvě až tři hodiny, aby mohla směs dokonale ztuhnout. Poté ho můžete vyndat z lednice a použít na vyrovnávání nebo zdobení dortů, koláčů i jiných dezertů. Uvidíte, že díky tomuto krému budou vaše dezerty ještě chutnější a jemnější. Vaše rodina i hosté si ho vždy vychutnají a budou nadšení jeho chutí. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů