Jablečný „perník“ s čokoládou a kokosem

i Zdroj fotografie: Aneta Vagalová
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
35 minut
NÁROČNOST
Snadná

Jablečný „perník“ s čokoládou a kokosem - postup přípravy

Koláč s jablky z perníkového těsta doplněný kokosem a čokoládou je nesmírně lahodný a přitom jednoduchý. Recept na něj nám poskytla paní Aneta Vagalová.
1. KROK

Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte je na malé kostičky. Čokoládu nasekejte na kousky o požadované velikosti. Vejce, olej a cukr dejte do mísy a vyšlehejte je. Pak přidejte všechny ostatní suroviny a vymíchejte tekutější těsto. Nakonec vmíchejte i nakrájená jablka.

2. KROK

Formu o rozměrech 22x28 centimetru vymažte máslem a vysypejte moukou, případně vyložte pečicím papírem. Nalijte těsto do formy a vložte ho péct do předehřáté trouby na 175 °C. Pečte ho asi 35 minut v závislosti na vlastnostech vaší trouby. Zdali je dostatečně propečený, zkontrolujte špejlí.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 222 hlasů
Nahlásit chybu
71 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt