Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté placky „Beljaši“ plněné masovou směsí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kynuté placky „Beljaši“ plněné masovou směsí - postup přípravy

Pokud máte rádi kynuté placky na všechny možné způsoby, vyzkoušejte tzv. beljaši. Plní se jednoduchou masovou směsí s cibulí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Ve vlažné vodě rozpusťte sůl. V míse smíchejte mouku s droždím, nalijte do ní vodu a mléko. Pak rukou nebo pomocí robotu vypracujte hladké, nelepivé těsto. Mísu přikryjte a nechte těsto hodinu kynout.

2. KROK

Během kynutí si připravte náplň. Nakrájejte cibuli na malé kostičky a na troše tuku ji dejte smažit, dokud nezesklovatí. Můžete ji i osolit a trochu opepřit.

3. KROK

Do mísy dejte mleté hovězí maso, které by mělo obsahovat asi 30 procent tuku. Přidejte k němu cibuli, osolte a opepřete dle chuti a zamíchejte. Případně můžete přilít trochu vývaru. Lze také přidat kmín, koriandr nebo jiné koření, ale klasický recept je jen se solí a pepřem.

4. KROK

Z těsta udělejte bochánky a nechte je 15 minut kynout. Z bochánků pak vytvarujte placky tak, že povytáhnete okraje, střed by měl být silnější. Doprostřed každé placky dejte masovou směs a okraje nad ní složte a spojte. Poté celý bochánek lehce stlačte.

5. KROK

Beljaši smažte v pánvi s rozpáleným olejem, měly by v něm volně plavat. Smažte je pomalu na mírném plameni, dokud nejsou hezky dozlatova. Nechte je okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami a podávejte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Abdulaziz Salavat

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů