Roláda z vepřové kotlety - postup přípravy
Vepřová kotleta je vynikajícím kusem masa, ale bohužel ji mnoho lidí nedokáže správně připravit. Jedině tak si ale vychutnáte její jedinečnou chuť. Proto se dnes podíváme na velmi jednoduchý a osvědčený recept, díky kterému si toto křehké maso užijete.
Ingredience
Dále
Vepřovou kotletu vcelku nejdříve vykostěte a naporcujte. Kůži zatím odložte a maso nakrájejte na asi 1 cm silné plátky. Dávejte při tom pozor, abyste nenarušili celistvost masa. Nesmí být potrhané, takže budete potřebovat doopravdy ostrý nůž.
Kousky masa i kůži zakryjte potravinářskou fólií a lehce je naklepejte paličkou na maso. Poté je dochuťte solí a mletým černým pepřem. Maso posypejte 1/2 lžičkou želatiny v prášku a jemně nasekaným česnekem.
Kousky masa rozložte na připravenou kůži okořeněnou stranou dolů. Poté na jejich povrch opět nasypejte zbytek želatiny, přidejte najemno nakrájený česnek, sůl a pepř.
Kůži s masem srolujte do tvaru válečku, přičemž začněte kratším okrajem. Vzniklou roládu důkladně zajistěte potravinářskou nití nebo jemným provázkem. Roláda musí dokonale držet, jinak se rozpadne.
Takto připravené maso vložte do pečicího sáčku, zavažte jeho konce a vložte do zapékací mísy. Roládu pečte v troubě předehřáté na 170 stupňů po dobu 60 minut. Poté ji vyjměte ze sáčku. Šťávou, která se z masa vypekla, roládu polijte nebo potřete pomocí mašlovačky, aby se krásně leskla.