Tvarohové buchty s čokoládou - postup přípravy
Tvarohové buchty jsou velmi jemné, svěží a lahodné. Snadno se stanou dokonalou snídaní, svačinou nebo sladkým obědem pro celou rodinu. Vychutnejte si domácí buchty, které jsou jednoduché na přípravu a vynikající na chuť. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a budete ho dělat neustále.
Ingredience
Tvaroh vložte do hluboké mísy a rozmačkejte vidličkou. Přidejte špetku soli a důkladně promíchejte. Poté do tvarohu rozklepněte vejce a vymíchejte hladkou směs. Přilijte mléko a znovu důkladně promíchejte. Nyní přidejte cukr a celou hmotu vyšlehejte ponorným mixérem. Získáte dokonale homogenní hmotu, se kterou budete moci nadále pracovat.
Nyní můžete po částech přidat prosátou mouku a prášek do pečiva. Postupujte v několika krocích a po každém směs promíchejte. Pokud přidáte plné množství mouky, bude se vám těsto promíchávat velmi těžko a budete v něm mít zbytečně hrudky. Díky dávkování získáte vláčné těsto, ve kterém nebudou hrudky, díky čemuž nebude moučné.
Připravte si kulatou formu na pečení a vymažte ji máslem. Z těsta vyválejte válečky a naskládejte je do formy. Měli byste vytvořit vzor podobný květině, kdy po obvodu bude šest válečků a jeden uprostřed. Do každého válečku vložte kousek čokolády a zatlačte ji do těsta.
Připravený dezert pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 15-20 minut. Poté buchtičky vyndejte z formy, nechte vychladnout, a můžete podávat své nedočkavé rodině. Tvarohové buchty s čokoládou jsou jemné, svěží a velmi aromatické. Na náplň můžete použít jakékoli přísady, které se budou dobře hodit k tvarohovému těstu. Použít můžete dokonce i ovoce, pokud nechcete dětem dávat hned ráno porci čokolády. Přejeme dobrou chuť!